Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Mládež v Hranicích bude mít nový moderní skatepark s osvětlením. Sloužit začne ještě letos

Po Jeseníku, Zábřehu nebo Litovli jsou Hranice na Přerovsku dalším městem v Olomouckém kraji, kde radnice myslí na sport a na mladé. Kousek od starého nevyhovujícího areálu nyní radnice buduje nový moderní skatepark za 6,6 milionu korun. Bude dokonce osvětlený a sloužit začne ještě letos.

Ráj pro sportovce. Po moderním skateparku Zábřeh plánuje budování cyklotrailů na kopci Hejnice

Město Zábřeh neváhá investovat do sportu. Nedávno otevřelo supermoderní a skvěle vybavený skatepark za více než 6 milionů korun, nyní chystá cyklotraily pro bikery na kopci Hejnice v délce více než dva kilometry. Investice bude 1,26 milionu korun.

Podobu skateparku radnice konzultovala s lokální skateboardovou komunitou. Půjde převážně o streetový park, kde budou grindboxy, zábradlí, transfery, bangy a radiusy. Tato část má několik výškových úrovní a je rozdělena podle obtížnosti na dvě hlavní zóny. Součástí skateparku je také i U-rampa, která je se streetovou částí propojena.

"Jednotlivé překážky jsou navrženy tak, aby byl umožněn plynulý průjezd pro série různých triků. Parametry překážek jsou navrženy tak, aby byly vhodné jak pro začínající a mladší jezdce, tak pro ty zkušenější," uvedl mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Ke skateparku se lidé dostanou z plánované cyklostezky Žáčkova, součástí bude i přístřešek s posezením a do budoucna by měl být skatepark také osvětlený. Areál má přes 60 metrů na délku, všechny překážky a plochy budou z hlazeného betonu. Cena je 6,6 milionu korun a dokončení radnice předpokládá v listopadu.

"Hned vedle později vyroste nová horolezecká stěna, což je návrh, který uspěl v loňském roce v hlasování občanů v rámci participativního rozpočtu. Momentálně je zpracována projektová dokumentace a probíhá výběr firmy, takže stěna by mohla být hotová letos na podzim, nejpozději na jaře příštího roku," dodal Bakovský.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hranice

Štítky skatepark, stavba, radnice, Hranice, Jeseník, Olomoucký kraj, okres Přerov, Litovel, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mládež v Hranicích bude mít nový moderní skatepark s osvětlením. Sloužit začne ještě letos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.