Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Olomouc přispěje dětem na kroužky a školy v přírodě. Radnice nyní vyhlásila druhé kolo žádostí

Olomoucká radnice přispěje dalšími desetitisíci korunami rodičům dětí na zájmové kroužky, aktivity spojené s volným časem, školy v přírodě nebo různé kurzy. Město vypsalo druhé kolo žádostí, ve Fondu pomoci olomouckým dětem letos rozdělilo již téměř 800 tisíc korun.

Kraj chce podpořit výsadbu alejí podél cest. V dotačním programu je milion a půl korun, čas je do pátku

Olomoucký kraj podpoří výsadbu alejí u cest, které tvoří přirozené koridory v krajině, chrání silnice od deště, sněhu a větru, ale v posledních letech se z nejrůznějších důvodů kácí. V dotačním programu, který zahrnuje také péči o památné stromy...

Olomoucká radnice vyhlásila druhé kolo pro čerpání financí z Fondu pomoci olomouckým dětem v těchto dnech. Peníze směřují především na kroužky, volnočasové aktivity, školy v přírodě nebo adaptační kurzy. 

"Podle statutu fondu může být žádost na jedno dítě podána na využití více aktivit nebo služeb, pokud jejich souhrnná částka nepřekročí pět tisíc korun. U dětí s postižením to může být až deset tisíc korun," vysvětlila náměstkyně primátora Olomouce Kateřina Dobrozemská (ProOlomouc a Piráti).

První výzvu k podávání žádostí město vyhlásilo letos v lednu. Do června rodiče podali celkem 190 žádostí pro děti, žáky a studenty ve věku od pěti do 19 let. Za letošní rok tak radnice z fondu vyplatila již 783 tisíc korun.

"Chceme rodiny maximálně podpořit v tom, aby se děti udržely v kroužcích a nevypadávaly z třídních kolektivů z finančních důvodů, proto se rada města přiklonila k vyhlášení druhé výzvy o podání žádostí," podotkla náměstkyně Dobrozemská.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto depositphotos.com

Štítky děti, mládež, kroužek, aktivita, volný čas, příspěvek, fond, Olomouc, radnice, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc přispěje dětem na kroužky a školy v přírodě. Radnice nyní vyhlásila druhé kolo žádostí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.