Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Policie uzavřela incident mezi ukrajinskými a romskými dětmi v Přerově. Ohrožování zbraní nezjistila

Přerovští policisté uzavřeli vyšetřování konfliktu mezi romskými a ukrajinskými dětmi jako přestupek a předali případ magistrátu. Podle policie se nepotvrdilo, že by při incidentu došlo k ohrožování zbraní. Červencová událost vzbudila ve městě rozruch, několik desítek členů romské komunity tehdy zamířilo k policejní služebně se žádostí o důsledné prošetření situace.

Oznamovatelka Jolana Sarköziová pro Televizi Přerov po incidentu uvedla, že její dceru s kamarády měly ukrajinské děti ohrožovat nožem. Rozhodla se tedy zavolat policii.

Konflikt mezi dvěma skupinkami dětí na náměstí Fr. Rasche v Přerově se odehrál 10. července. Incident policie v těchto dnech uzavřela jako přestupek proti občanskému soužití. „Bylo zjištěno, že došlo ke vzájemnému slovnímu útoku mezi oběma skupinkami nezletilých dětí. Nepotvrdilo se, že by některé z dětí ohrožovalo druhého nožem či jinou zbraní,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Spis byl podle ní v úterý postoupen na příslušný správní orgán přerovského magistrátu, který ho bude řešit podle svých kompetencí.

V den, kdy došlo k potyčce, se několik desítek Romů ve večerních hodinách spontánně sešlo u jedné z místních policejních stanic. Chtěli docílit projednání trestního oznámení ze strany ženy, která uvedla, že její dceru ohrožovaly dvě jiné děti nožem. Podle informací České tiskové kanceláře se však incidentu účastnilo deset dětí z místní romské komunity a dvě ukrajinské děti. Událost tehdy řešilo i vedení radnice, přerovský primátor Petr Vrána (ANO) však řekl, že nic nenasvědčuje další eskalaci napětí.

Napadli mě Ukrajinci z bílého tranzitu, napsala na sítě žena z Přerovska. Za lživý status ji stíhá policie

Šestatřicetiletou ženu z Přerovska obvinili policisté ze šíření poplašné zprávy. Na sociální sítě napsala, že ji napadli Ukrajinci pohybující se po městě v bílé dodávce. Případ prověřovali kriminalisté a zjistili, že k takové události nedošlo. Ve...

Policie o několik dní později v souvislosti s tímto případem řešila i šíření dezinformací na sociálních sítích. Dva dny po incidentu obvinili šestatřicetiletou ženu z Přerovska z šíření poplašné zprávy, na sociální síti varovala ohledně údajného napadání Romů ze strany Ukrajinců.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Twitter/ROMEA

Štítky Krimi, napadení, útok, konflikt, incident, protest, protest Romové, Romové Přerov, přestupek, Policie, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela incident mezi ukrajinskými a romskými dětmi v Přerově. Ohrožování zbraní nezjistila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.