Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V Olomouckém kraji dnes odpoledne a v noci hrozí silné bouřky a kroupy, varují meteorologové

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které by mohly dnes odpoledne a večer zasáhnout celou Moravu včetně Olomouckého kraje. Napršet by mohlo až 40 milimetrů, vyloučeny nejsou ani kroupy do dvou centimetrů. Výstraha platí až do ranních hodin.

Až do neděle do rána hrozí v celém kraji velmi silné bouřky s kroupami. Napršet může až 100 milimetrů vody

Od dnešních tří hodin odpoledne až do sobotního rána a pak opět až do nedělního rána hrozí v celém Olomouckém kraji velmi silné bouřky. Meteorologové varují před velkými kroupami a nárazy větru. Za oba dva dny by mohlo dohromady napršet až 100...

Výstraha před silnými bouřkami, přívalovými srážkami s úhrny přes 40 milimetrů, nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu a kroupami do dvou centimetrů platí v Olomouckém kraji od dnešních 16:00 do zítřejších 03:00 hodin. 

"Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů nebo sklepů. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na zásah bleskem a úrazy padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce je třeba snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," varují meteorologové.

Počasí během dneška ovlivňuje studená fronta, která bude území ČR přecházet od západu. 

"Dnes bude polojasno až oblačno, postupně zataženo a místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty až 29 stupňů Celsia. V bouřkách se ojediněle vyskytnou přívalové srážky, kroupy nebo nárazy větru," potvrdil v předpovědi pro Olomoucký kraj Václav Smolka z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, Olomoucký kraj, bouřka, kroupy, vítr, Morava, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji dnes odpoledne a v noci hrozí silné bouřky a kroupy, varují meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.