Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

FOTOGALERIE: Strašidelný týden přilákal do olomoucké zoo čtrnáct tisíc lidí. Nabídl i světelnou show

Strašidelný týden přilákal v minulých dnech do olomoucké zoo čtrnáct tisíc návštěvníků. Na Večer duchů přišlo na Svatý Kopeček přes šest tisíc lidí, což je dvakrát více než v loňském roce. K vidění byly kromě strašidel například ohňová nebo světelná show.

"Dušičkovou atmosférou zoo vzalo za vděk čtrnáct tisíc strašidel z řad široké veřejnosti. Byť bylo po celý Strašidelný týden co k vidění, pozornost se soustředila na Večer duchů a Zoo světel. Večer duchů v loňském roce navštívilo 3020 osob, letos 6198. Na Zoo světel v roce 2022 zavítalo 2909 osob, 3104 v ten letošní," uvedla mluvčí olomoucké zoo Iveta Gronská.

Novinkami v letošním roce byly ohňové show, instalace pohřebiště neobezřetných ošetřovatelů, lázně kostlivců a výzdoby vstupu, podzimní žebřiňákové dekorace, nasvícené modely zvířat, komentovaná setkání před pavilony a velký nafukovací model planety Země.

"Už nyní plánujeme Strašidelný týden na nadcházející rok a věřím, že své návštěvníky opět nezklameme. Děkujeme, že do zoo přišli za zvířaty i neživými bytostmi," dodal ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.  

FOTOGALERIE: Zvířata v olomoucké zoo debužírovala na halloweenských dýních. Byli v nich červíci a sarančata

Na halloweenských dýních, ze kterých vylézají červi, sarančata nebo čouhá ocas mrtvých potkanů, si v těchto dnech pochutnávají zvířata z olomoucké zoologické zahrady. Mezi největší labužníky patřili medojedi, hrabáči, surikaty, papoušci nebo lemuři.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Olomouc

Štítky zoo, Strašidelný týden, strašidla, show, návštěvnost, Svatý Kopeček, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Strašidelný týden přilákal do olomoucké zoo čtrnáct tisíc lidí. Nabídl i světelnou show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.