Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

FOTOGALERIE: Už jste se začali připravovat na Vánoce? Prostějovské muzeum nabízí inspiraci

Vánoční stromky s nejrůznějšími ozdobami, betlémy nebo kolekce obrázků se sváteční tématikou nabízí výstava s názvem Vánoční inspirace, která začala v prostějovském muzeu. Zájemci zde mohou najít nápady a náměty na sváteční výzdobu.

"Na vánoční atmosféru se můžete naladit na výstavě vánočních stromů, které se mohou stát inspirací také pro vaše domovy. Výstava bude určena pro všechny, kteří milují kouzlo Vánoc a ozdoby zhotovené ručně z přírodních materiálů, jako jsou bavlna, vlna, příze, dřevo nebo keramika," sdělila mluvčí Muzea a galerie v Prostějově Markéta Hamzová.

Výstava bude probíhat až do 7. ledna. "Nazdobené stromy budou doprovázet betlémy zapůjčené od různých subjektů a dále kolekce obrázků s tematikou Boží rodiny či andělů od výtvarníka Luboše Kafky, který svými náměty navazuje na tradici podmaleb na skle či lidových obrázků na plechu," dodala Hamzová. 

Samotné vánoční trhy a kulturní program začnou v Prostějově už za dva týdny, v pondělí 20. listopadu, a budou trvat do soboty 23. prosince. "V pátek 24. listopadu pak bude tradiční rozsvícení vánočního stromu v 17:00 hodin, o hodinu a půl dříve bude předcházet zahájení provozu mobilního kluziště. Chybět nebudou jízdy oblíbeným vánočním vláčkem a program v kulturním klubu DUHA pro děti. Na náměstí vystoupí semifinalisté Superstar například s Vlastou Horváthem a místní kapely," nastínila náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS).

Letos na konci roku se pak obyvatelé Prostějova nedočkají oblíbeného ohňostroje na náměstí. Vystřídá ho videomaping na budově radnice, který představí třicet let Prostějova v samostatné České republice. Lidé se na Silvestra dočkají dvou promítání a diskotéky. 

V Prostějově letos nebude na Silvestra ohňostroj, nahradí ho videomaping na budově radnice a diskotéka

Obyvatelé Prostějova se letos na konci roku nedočkají oblíbeného ohňostroje na náměstí. Vystřídá ho videomaping na budově radnice, který představí třicet let Prostějova v samostatné České republice. Lidé se na Silvestra dočkají hned dvou promítání...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky Vánoce, muzeum, inspirace, výstava, Prostějov, vánoční stromek, obrázek, Česko, vánoční trhy, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Už jste se začali připravovat na Vánoce? Prostějovské muzeum nabízí inspiraci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.