Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kdo navrhl žlutou čáru před domem náměstka Rozehnala z ANO? Klíčový dokument v Prostějově zmizel

Před domem náměstka primátora Prostějova Jiřího Rozehnala z ANO je už několik měsíců žlutá čára, takže zde nikdo nemůže parkovat. Kdo toto opatření navrhl, je však záhadou. Klíčový dokument totiž ze spisu na prostějovském magistrátu zmizel.

Žlutá čára se před domem náměstka primátora Prostějova Jiřího Rozehnala (ANO) objevila v roce 2021. Nikdo jiný v této lokalitě před domem zákaz zastavení nemá. Prostějovská radnice sdělila, že návrh na toto dopravní značení podalo město Prostějov. Kdo konkrétně návrh podal, je však záhadou. Vyšlo totiž najevo, že klíčový dokument zmizel.

"Byla provedena kontrola na dotčených odborech a předmětná žádost nebyla nalezena. Ve spise se tento návrh nenachází, stejně tak se nenachází ani na Odboru správy a údržby majetku města Prostějova, který zastupuje město jako vlastníka předmětné komunikace," potvrdil na dotaz právník města Prostějova Radek Repa.

Město přiznalo, že podle zákona o archivnictví a spisové službě by tento dokumentem mělo mít. "Z výše uvedených důvodu byla provedena na dotčených odborech nejen kontrola spisů a spisové služby, ale i počítačů, e-mailové pošty apod., ze kterých by bylo možné v souladu s příslušnými právními předpisy tento dokument obnovit, neboť prvopis dokumentu nebyl nalezen. Nebyl nalezen ani prvopis, ani opis či pracovní verze tohoto dokumentu," konstatoval však právník města.

Náměstek Rozehnal reagoval, že jako volený představitel nemá v celé věci žádné kompetence. "Příslušná agenda je součástí takzvané přenesené působnosti, kterou vykonává magistrát. Samospráva k ní nemá žádnou kompetenci," uvedl Rozehnal.

Celou situaci prověřil tajemník magistrátu Libor Vojtek. "Zaměstnanec, který vedl dané správní řízení, patrně vnitřní sdělení, které obsahovalo požadovaný návrh, nezaevidoval do spisu, z tohoto důvodu ho nyní nelze nalézt," sdělil tajemník. Zmíněný zaměstnanec již na prostějovském magistrátě nepracuje.

Náměstek Rozehnal z ANO má před svým domem v Prostějově žlutou čáru. Kvůli zatáčení nákladních aut, tvrdí

Náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal z hnutí ANO může klidně spát. Před jeho domem v Prostějově nechalo město nakreslit žlutou čáru, takže parkující automobily ho nebudou rušit. V lokalitě nikdo jiný před domem zákaz zastavení nemá....

O žluté čáře před domem náměstka primátora rozhodl odbor dopravy. "Důvodem požadované úpravy je umožnění plynulejšího nájezdu motorových vozidel z protilehlých pozemků na místní komunikaci ulice bez možnosti najetí na nově budovaný chodník pro pěší a jeho poškození," vysvětlil oficiální důvody zákazu zastavení v příslušném úředním rozhodnutí tehdejší vedoucí odboru dopravy na prostějovské radnici Miroslav Nakládal.

Parkující vozidla by ovšem mohla komplikovat vyjetí i na dalších více než sto metrech ulice, kde je situace s chodníkem a výjezdy z pozemků úplně stejná. Barevné vyznačení zákazu zastavení zde však chybí, končí přesně u domu prostějovského politika.

Sám náměstek Rozehnal celou věc před časem vysvětloval odlišně. "V této ulici byl vybudován nový chodník, ukažte mi, jak má například kukabus zatočit do druhé ulice a nepoškodit chodník, když si řidič nemůže nadjet, protože tam stojí auta. Hlavním důvodem bylo zabránění ničení majetku města," prohlásil politik.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky žlutá čára, Jiří Rozehnal, ANO, zákaz zastavení, papaláš, dokument, Prostějov, chodník, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Bendostán. Mizení mlžení viz Bez urážky Zuzany Bubílkové : Babiš versus Stanjura a Fialovy sliby . O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí. Po rozvratu v roce 89 převlékli soudruzi soukmenovci kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit

Úterý, 12. prosince 2023, 03:09Odpovědět

Josef Volfík

Žádost nebyla nalezena, zřejmě ani nebyla podána a žlutá čára je poškození vozovky. Takže je nutná náprava.

Sobota, 2. prosince 2023, 12:57Odpovědět

tadeusz serepecki

na to, že jyřyk v té věci vůbec nemá kompetence, čímž chce říci, že tu věc "neinicioval"
a čára je před jeho domem zřejmě jenom náhodou, tak dokáže celou věc pozoruhodně vyargumentovat.

Pátek, 1. prosince 2023, 15:15Odpovědět

Zdeněk Semerád

o co jde...dokmen není, čára je..znamená jediné...čáru si nakreslil sam, dat pokutu a čáru na vlastní náklady nechat zlikvid

Pátek, 1. prosince 2023, 10:22Odpovědět

Jan Strapina

A že to jsou hodně tlusté lajny,co?!

Pátek, 1. prosince 2023, 01:21Odpovědět

Pavel Fischer

Žlutá čáre je tam protiprávně.

Pátek, 1. prosince 2023, 00:09Odpovědět

Jiří Beránek

V Brně mají radní raději bílé čáry.

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 23:58Odpovědět

Petr Vileta

Když nejde najít žádost, tak nebylo na základě čeho rozhodnout a čáru je nutné odstranit.

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 21:35Odpovědět

Ondra Sácký

štítek papaláš :D

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 19:33Odpovědět

Karel Novák

A na radnici nevědí, kdo takové podněty může dávat?

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 18:57Odpovědět

Kdo navrhl žlutou čáru před domem náměstka Rozehnala z ANO? Klíčový dokument v Prostějově zmizel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.