Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ve Slatinicích znovu otevřeli venkovní kluziště. Kde v Olomouckém kraji se dá vyrazit na brusle?

Slatinice opět spustily atrakci, která v minulých letech trhala rekordy – venkovní ledová plocha. Letošní novinkou na programu je krasobruslařská a hokejová přípravka. Venkovní bruslení provozují města a obce napříč Olomouckým krajem.

Vánoční atmosféru letos zase ve Slatinicích obohatí venkovní kluziště, kam mohou místní i návštěvníci z okolí zavítat a strávit čas na čerstvém vzduchu bruslením. Podle starosty obce Ondřeje Mikmeka (KDU-ČSL) musely Slatinice investovat do pořízení chladícího zařízení a moderní rolby dvanáct milionů korun.  „Dvě třetiny této částky se pak obci, respektive místnímu sportovnímu klubu, podařilo pokrýt z dotace Národní sportovní agentury,“ zmínil v tiskové zprávě starosta.

Ceník pro vuyžití ledové plochy ve Slatinicích:
Děti do 15 let - 40 korun
Dospělí - 60 korun
Pronájem celého kluziště na jednu hodinu - 2 200 korun

Letos připravila obec bohatý program na venkovní ploše. Největší část patří veřejným bruslením, kluziště je ale možné si také soukromě pronajmout. Své místo v rozvrhu mají také slatiničtí školáci. „Už když jsme areál vloni stavěli, jedním z našich cílů bylo nabídnout naší mateřské a základní škole prostor pro sezónní tělesnou výchovu. A jsem rád, že v tom letos pokračujeme,“ dodal starosta.

Slatinické kluziště je pro veřejnost přístupné od pondělí do pátku od 15 hodin. V pondělí a ve čtvrtek zůstává otevřené do 18 hodin, v úterky, středy a pátky pouze do 16:30. O víkendech je možné bruslit od 10:30 do 13 hodin, poté od 14 do 16:30.

FOTOGALERIE: Mráz a sníh svědčí v Zoo Olomouc vlkům i levhartům. Cizí už není ani klokanům

Část zvířecí populace v Zoo Olomouc je v zimních časech ukrytá ve vnitřních expozicích, ubikacích či stájích, dalším obyvatelům areálu na Svatém Kopečku ale mrazivé teploty vyloženě svědčí. Na sněhu si libují vlci, sobi, tygři ussurijští i...

Kluziště se po čtyřech letech vrátilo také na vánoční trhy v Olomouci. Ledová plocha, která dříve stála na Dolním náměstí se letos rozprostírá na Tržnici vedle ruského kola a je možné ji navštívit každý den od 13 do 20 hodin. O víkendech se otevírací doba mění – otevřené je od 10 do 22 hodin. Vstup je v hanácké metropoli zdarma.

Ve Velké Bystřici je otevírací doba rozdělená podle dne v týdnu. V pondělky, středy, pátky a o víkendu je možné kluziště navštívit od 13 do 17 hodin, zatímco v úterky a čtvrtky mezi 15 a 17 hodinami. Vstupné je stejné, jako v Hlubočkách – děti do 15 let za 40 korun, nad 15 let a dospělí zaplatí 80 korun.

Sezónu venkovního bruslení zahájili také v obci Hlubočky. Otevírací doba kluziště se podle starostky Evy Hasníkové (BEZPP) bude každý týden lišit, přičemž by jí obec měla zveřejňovat na webových stránkách obce, případně facebookové stránce a v mobilní aplikaci Hlášení rozhlasu. „V letošním roce bude stanovena otevírací doba vždy na každý týden odlišně, a to z důvodu maximálního využití ledové plochy,“ uvedla starostka. Ceny se od loňské sezóny nemění – děti za vstup zaplatí 40 korun, dospělí poté 80.

Kriminalisté z Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě v rámci akcí RIP a VICTORY rozprášili organizovanou skupinu desítek osob, kteří okrádali lidi na internetu. Škoda je nejméně 123 milionů korun. Díky...

Polymerové kluziště vzniklo na Masarykově náměstí v Hranicích na Přerovsku. Pro místní obyvatele bude funkční až do 28. prosince každý den od 10 do 20 hodin. Vstup na umělý led je v Hranicích zdarma.

I v Prostějově je možné zajít na venkovní bruslení v centru města. Na místním kluzišti se v dopoledních hodinách střídají školy, odpoledne jej obsazuje buď veřejnost, nebo místní sportovní kluby. Pokud někdo zvažuje na led vyrazit, na internetových stránkách sportovního centra lze ověřit, jestli je kluziště v daný čas přístupné pro veřejnost. Mobilní kluziště by v Prostějově mělo vydržet téměř do konce ledna. Ani v Prostějově se žádné vstupné neplatí.

Na multifunkčním hřišti na Dukelské ulici v Jeseníku se v zimě také proměnilo v ledovou plochu. Ve městě na severu Olomouckého kraje je kluziště otevřené od 9 do 21 hodin, podle klimatických podmínek. Pro veřejnost je ledová plocha přístupná od 14 hodin. Děti ve věku od pěti do patnácti let za vstup zaplatí 50 korun na 90 minut. Dospělí poté 100 korun za stejný čas na kluzišti. Děti do pěti let mají vstup zdarma.

Také vyrážíte v zimě na venkovní kluziště?

Celkem hlasovalo77 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Obec Slatinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Slatinicích znovu otevřeli venkovní kluziště. Kde v Olomouckém kraji se dá vyrazit na brusle?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.