Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kojetínští radní odsouhlasili vznik ledové plochy. Stát by měla desítky milionů

Rada města Kojetína schválila zadávací dokumentaci zastřešené ledové plochy. Ta by se měla nacházet vedle sportovní haly. Radnice počítá s výdaji v desítkách milionů.

Kojetínští radní schválili zadávací dokumentaci na své 31. schůzi. Zastupitelé přitom vzali na vědomí možné úspory, kterých lze docílit změnami při realizaci investiční akce. Přesnou částku, kolik by kluziště mělo stát, zatím radnice nezveřejnila. „Představu o částce máme, ale čekáme na další upřesnění,“ vysvětlil místostarosta Arnošt Petružela (ODS). „Chtěli bychom se pohybovat kolem 80 milionů korun,“ přiblížil částku starosta města Leoš Ptáček (KOJETÍN 2022).

V Kojetíně by ale neměl vzniknout žádný zimní stadion. Kvůli velikosti, která by měla být kolem 20 krát 40 metrů, používá vedení města označení zastřešená ledová plocha. S tím se pojí i fakt, že kluziště nebude mít parametry na to, aby se zde hrála hokejová utkání. Za zmiňovaných přibližně 80 milionů by chtěla radnice pořídit i vybavení a příslušenství včetně sociálního zázemí, šaten, recepce, občerstvení, půjčovny bruslí a rolby.

Pro léky jezdil do Polska, v Přerově z nich vařil pervitin. Recidivistu zadrželi kriminalisté na nádraží

Podmíněný trest za drogový delikt zřejmě nebyl dostatečným varováním pro sedmatřicetiletého muže z Přerova, který i po odsouzení pokračoval v kriminální činnosti spojené s návykovými látkami. Léky potřebné pro výrobu pervitinu nakupoval v Polsku...

Financovat to radnice hodlá z vlastních zdrojů, které podle starosty získají díky dani z nemovitosti. „Investor tu zbudoval novou průmyslovou zónu a bude pokračovat. To jsou příjmy v řádech desítek milionů ročně,“ objasnil Ptáček. „Máme zažádáno o dotace, tak uvidíme, jestli také nějaké budou,“ doplnil místostarosta Petružela.

Samotná stavba by měla vyrůst vedle sportovní haly, kde má pro tento účel radnice připravený pozemek. Celý projekt nyní čeká řada kroků. Jeho veřejné projednání je podle starosty v plánu na 30. ledna. „Musí proběhnout výběrové řízení na dodavatele, projektovou dokumentaci a celkové dotvoření zakázky,“ navázal místostarosta. Pokud všechno dobře půjde, by mohlo kluziště být otevřené už o letošních Vánocích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky kluziště, Kojetín, radnice, stavba, projekt, zimní kluziště, bruslení

Kojetínští radní odsouhlasili vznik ledové plochy. Stát by měla desítky milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.