Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějov nechal odtáhnout dalších osm aut s propadlou STK. Po vypršení lhůty půjdou do dražby

Prostějovský magistrát pokračuje i v letošním roce v odtazích aut s propadlou technickou kontrolou, která dlouhodobě překážejí v ulicích města. Ve středu sjednaná firma zajistila odstranění hned osmi vozidel, která odvezla na záchytné parkoviště. Pokud se jejich majitelé nepřihlásí a nehradí související náklady, zamíří jejich vozy do dražby. Aukci odtažených aut pořádal Prostějov už loni na podzim.

Úprava legislativy z roku 2022 umožnila efektivnější boj s autovraky a dlouhodobě odstavenými vozidly, které zabírají parkovací místa na veřejném prostranství. Ve středu 24. ledna odvezlo speciální nákladní auto z ulic Prostějova hned osm vozů s více než půl roku propadlou STK. „Majitelé vozidel po marných výzvách a po uplynutí zákonných lhůt vozidla neodstranili nebo neuvedli do provozuschopného stavu,“ uvedla mluvčí prostějovského magistrátu Alena Vrtalová.

„Strážníci okrskové služby ve spolupráci s Odborem správy a údržby majetku města Prostějova v průběhu roku postupně zabezpečují odtahy vozidel, která mají déle jak šest měsíců propadlou technickou kontrolu a delší dobu blokují parkovací místa v ulicích města. Jestliže je jejich majitelé, i přes výzvu Magistrátu města Prostějova, z veřejného prostoru neodstraní, přistupuje se k odtahu vozidla,“ vysvětlil na webu města náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko). 

Prostějov chystá nové náměstí. Nacházet by se mělo v bývalém židovském městě

V Prostějově vznikne úplně nové náměstí. Postavit by jej měli v místě bývalého židovského města na křížení ulic Uprkova, Kostelní a Koželuhova. Projekt slibuje zelenější a pro chodce přívětivější prostředí.

Vlastníky aut je někdy podle zástupců města obtížné dohledat, vůz může být například součástí dědického řízení nebo mít registraci v zahraničí. Nyní budou vozidla stát na záchytném parkovišti v areálu firmy PV Recyklace. V současnosti je zde uskladněno celkem 12 aut. „Pokud si majitelé svá vozidla po zaplacení nákladů za jejich odtah a skladování do tří měsíců nevyzvednou, přistoupí město Prostějov k jejich prodeji formou veřejné dražby,“ upozornila mluvčí Vrtalová.

K podobným dražbám dochází například i v Olomouci, v Prostějova byla první aukce tohoto typu loni v září, prodávalo se šest aut. Na dražbu přišlo osm zájemců, během několika minut byly vozy bez klíčů a STK prodané za částky od dvou do pěti tisíc korun.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Prostějova

Štítky Doprava, parkování, odtah, autovrak, STK, dražba, aukce, Prostějov, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov nechal odtáhnout dalších osm aut s propadlou STK. Po vypršení lhůty půjdou do dražby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.