Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Litovel má opět plastové kluziště. Na náměstí bude do začátku března

Od sobotního dopoledne je opět volně přístupné umělé kluziště na litovelském náměstí Přemysla Otakara. Na speciální ploše se ale smí bruslit pouze s dobře nabroušenými bruslemi. Otevřené bude do začátku března.

Na speciální syntetické ploše můžou návštěvníci bruslit pouze s klasickými a dobře nabroušenými bruslemi. „Od příštího týdne si je zde budete moci nechat nabrousit,“ uvedlo město Litovel v tiskové zprávě s tím, že bližší informace poskytne v následujících dnech.

TIP NA VÝLET: Záhadný Čertův most, tajemná jeskyně Podkova. V okolí Mladče je řada fascinujících míst

I v těsné blízkosti Olomouce lze objevit fascinující místa, jako jsou záhadný Čertův most nebo tajemná jeskyně Podkova. Také řada dalších lokalit v okolí Mladče láká k dobrodružné procházce a prozkoumávání. Nenáročný výlet zvládnou i děti.

Maximální počet lidí na ploše je 30 osob, kluziště je přístupné zdarma každý den od 9 do 20 hodin.. Bruslaři nesmí na plochu vstoupit bez bruslí a je zakázané hrát hokej, vstup na plochu s jídlem, pitím a nebezpečnými předměty, nebo kouřit na ploše a v jejím okolí. Za měsíční pronájem sportoviště s plochou 20 krát 10 metrů zaplatí město přibližně 270 tisíc korun bez DPH.

„Víme, že to nikdy nenahradí klasický led, ale i tak to nebude špatné. Vloni se to celkem ujalo a letos to opakujeme,“ okomentoval syntetickou plochu na Facebooku starosta Litovle Viktor Kohout (SNK). Do poloviny února by měl být u kluziště k dispozici i stánek s punčem. „Teploty budou nad nulou, tak určitě lepší než nic,“ dodal.

O umělé ploše na náměstí přitom ještě v polovině ledna panovaly určité pochyby, protože silné mrazy nachystaly výrazně atraktivnější kluziště na rybníku u Gymnázia Jana Opletala. „Samozřejmě nevíme, jaké bude počasí v únoru. Trochu mám obavu, aby náhodou nemrzlo a neměli jsme krásnou plochu na rybníku, a ještě pronajaté kluziště na náměstí,“ komentoval s úsměvem Kohout. „Ale kluziště se rezervuje rok dopředu a chceme lidem nějakou možnost volnočasové aktivity zajistit,“ vysvětlil tehdy starosta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Litovel

Štítky Litovel, kluziště, syntetické kluziště, náměstí Přemysla Otakara, Olomoucko, bruslení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litovel má opět plastové kluziště. Na náměstí bude do začátku března  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.