Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vyprodáno i za jediný den. Dětské tábory v Olomouckém kraji mírně podražily, zájem ale trvá

V rychlém tempu se napříč Olomouckým krajem plní kapacity prázdninových dětských táborů, a to na i přes mírné zvýšení cen. Některé turnusy se podařilo organizátorům vyprodat i během jednoho dne od zveřejnění termínu a dalších podrobností k akci. Loni pořadatelé z regionu nahlásili krajské hygienické stanici přes 100 zotavovacích akcí, kam se řadí i pobytové tábory. Účastnilo se jich přes 9300 dětí.

Například z táborové nabídky Domu dětí a mládeže Olomouc je již obsazených zhruba 850 míst, volných míst zbývá 150. „Nejrychleji byly již tradičně obsazeny pobyty pro rodiče s dětmi a příměstský tábor v olomoucké ZOO, ale také tábory výtvarné a taneční. Nejvíce volných míst aktuálně nabízí novinky v naší nabídce – futsalový příměstský tábor a příměstský tábor Hudební zahrada, kde budou účastníci hledat hudbu ve všem, co nás obklopuje, a celou Olomouc promění v hudební dílnu,“ řekl mluvčí domu Radek Ježowicz.

Cena u příměstských táborů zůstala podle něj většinou stejná jako loni a pohybuje se okolo 2500 korun za týden. „Dražší je například badmintonové soustředění, kde se platí pronájem haly. U pobytových táborů se většinou cena zvedla o 100 až 200 korun a vychází kolem 5000 korun na týden,“ doplnil.

Barokní chlouba Olomouce se zahalí do bílé. Obnova Sloupu Nejsvětější Trojice má trvat takřka tisíc dnů

V průběhu dubna se barokní Sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí v Olomouci schová za lešení a také krycí plachtu, která památku zapsanou na seznam světového kulturního dědictví UNESCO zahalí takřka na tři roky. Nad provedením rozsáhlé...

Naplňují se i Tábory Mamut, které mají základnu na Šumpersku. „Mezi naše nejoblíbenější tábory pro starší děti řadíme určitě Teenager a Legend, které jsou téměř plné. Mezi nejoblíbenější pro mladší děti patří Čas na dobrodružství, Festival Přátel a Putovní pohár, kde máme poslední volná místa. Ceny táborů se průměrně zvýšily zhruba o 15 procent. Cena devítidenního tábora je pro mladší děti 6900 korun a pro starší 7900 korun,“ řekla Marie Nakládalová.

Zástupci přerovské organizace Duha Klub Dlažka mají již téměř 800 nahlášených účastníků, což je zhruba o 70 více než loni ke stejnému datu. „Posledních deset let máme pravidelně zhruba 1000 táborníků. V nabídce je deset příměstských táborů v Přerově za 2500 korun, které jsou zaplněné z třetiny, dále je to osm táborů pro děti a mládež, kde dva čtrnáctidenní stojí zhruba 7000 korun, a šest týdenních přibližně 4500 korun. Zaplněny jsou ze 70 procent,“ uvedl za klub Jaroslav Biolek. Plné jsou podle něj také tři z devíti táborů pro rodiče s dětmi; zbývající jsou zaplněny více než z poloviny. „Speciálně tři tábory rodičů byly zaplněny obratem, nejrychlejší zhruba za jednu hodinu,“ doplnil Biolek.

Podle ředitelky Střediska volného času Doris Šumperk Petry Müllerové je letošní zájem rodičů o letní tábory srovnatelný s předchozími roky, a to i přes značné zvýšení cen. „V této chvíli evidujeme devadesátiprocentní obsazenost, tábory do nabídky ještě průběžně doplňujeme. Nejrychleji byly obsazené čtyři z táborů, a to dva pobytové a dva příměstské. Všechny čtyři našly své účastníky během prvního dne po spuštění přihlašování,“ informovala ředitelka. Ceny táborů se ve středisku zvýšily v průměru o 300 korun za příměstský a zhruba o 400 korun za pobytový. „Příměstský u nás stojí od 2500 do 3200 korun. Pobytový potom od 3400 po 4900 korun za týdenní, za třináctidenní potom rodiče zaplatí 7000 korun,“ dodala Müllerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Dětský tábor, tábor, rekreace, prázdniny, volný čas, pobytový tábor, příměstský tábor, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodáno i za jediný den.  Dětské tábory v Olomouckém kraji mírně podražily, zájem ale trvá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.