Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Koncerty i veletrh sociálních služeb. Olomoucké náměstí ožije Dnem pro rodinu

Celodenní rozmanitý program připravuje město Olomouc ve spolupráci s řadou organizací a institucí pro středeční festival Den pro rodinu. Na Horním náměstí se představí desítky poskytovatelů sociálních služeb a volnočasových aktivit, dění v centru hanácké metropole obohatí také hudební či taneční vystoupení.

U příležitosti Mezinárodního dne rodiny, který připadá na 15. května, proběhne v centru Olomouce Den pro rodinu. Jednou z hlavních součástí události je veletrh sociálních služeb, na kterém se bude prezentovat okolo čtyřiceti jejich poskytovatelů. Mezi nimi například organizace Člověk v tísni, Charita Olomouc, Společnost pro ranou péči, Sociální služby pro seniory, Spolek Trend vozíčkářů, Středisko sociální prevence, Tyfloservis, Poradna pro ženy a dívky, Rodinné centrum Heřmánek, Centrum pro rodinu a děti a mnoho dalších.

„Téměř každý z poskytovatelů připravil zajímavé nebo hravé ukázky ze své činnosti. V průběhu celého dne si budou moci zájemci u stánků vyzkoušet například chůzí s bílou holí překážkovou dráhou, jízdu na mechanickém vozíku, tandemovém kole a handbiku, manipulaci s figurínou či kompenzační pomůcky pro osoby se zdravotním postižením a seniory,“ vyjmenovala na webu města Dagmar Prachniarová z Odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu.

Trať pro rychlovlaky pod drobnohledem. Obří projekt Moravská brána usiluje o významné povolení

Projekt výstavby takřka 65 kilometrů vysokorychlostní trati s označením Moravská brána prochází podrobným posouzením vlivu na životní prostředí. Záměr podle Správy železnic zohledňuje celou řadu požadavků s cílem minimalizace vlivu na okolní...

Podle náměstkyně olomouckého primátora Kateřiny Dobrozemské (ProOlomouc a Piráti) je cílem přiblížení podstaty sociálních služeb a možností, které nabízejí. „Nejsou to jen rodiče a děti, ale také babičky a dědové, z nichž mnozí potřebují nějakou radu nebo formu pomoci. Proto letos oslavu rodin propojujeme také s prezentací poskytovatelů sociálních služeb. Někdo potřebuje informace o tom, kam zajít do kroužku, někdo shání doučování a jiný se třeba potřebuje ujistit, že jeho vnuk netráví u počítače moc času. To všechno jsou služby, o kterých by měli rodiče a prarodiče vědět dříve, než je začnou potřebovat,“ komentovala náměstkyně Dobrozemská.

Na náměstí vznikne také ohrádka se zvířaty ze Zoo Olomouc či odpočinkové zóny. Svou práci přiblíží návštěvníkům také vojáci, hasiči či strážníci městské policie.

„U stánku Centra Semafor bude možnost si vyzkoušet jízdu na tříkolkách či odrážedlech, svůj program a aktivity představí také Knihovna města Olomouce, Vlastivědné muzeum Olomouc, Pevnost poznání, Dům dětí a mládeže či Univerzita Palackého. Chybět nebude ani nabídka Informačního centra Olomouc, nebo Olopoint,“ doplnila vedoucí oddělení cestovního ruchu a informačního centra Lucie Bartovská.

Na pódiu se ve středu od 10 do 18 hodiny vystřídá celá řada účinkujících, připravená jsou hudební i taneční vystoupení, ale třeba také edukační prezentace organizace Tyfloservis, která přiblíží, jak se chovat k nevidomému s vodícím psem. „Kulturní program zajistí Cirkus LeVitare, Hudební Institut, Divadlo pro děti eMILLIon či dětské hudební a taneční skupiny. Program vyvrcholí v 17 hodin, kdy začne koncert Ústřední vojenské hudby Praha, společně se sólisty Radkou Fišarovou, Martinem Chodúrem, Kateřinou Dabrowskou či Bronislavem Pawlowskim,“ uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá s tím, že další podrobnosti o události jsou k dispozici na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Andreáš

Štítky Akce, Den pro rodinu, koncert, vystoupení, sociální služby, prezentace, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncerty i veletrh sociálních služeb. Olomoucké náměstí ožije Dnem pro rodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.