Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Olomoučtí hokejisté vyhlásili dobročinnou dražbu. Peníze pomohou rodině zesnulého odchovance

Olomoucký extraligový klub se připojil speciální aukcí hokejových předmětů k veřejné sbírce, která má pomoci pozůstalým po nedávno zesnulém odchovanci Michalu Turkovi. Nadšený sportovec, hokejový brankář a táta dvou malých dětí zemřel ve věku 35 let, podlehl v boji s leukemií.

Brankář Michal Turek byl odchovancem HC Olomouc, poté působil například v Prostějově, v Uničově a naposledy skvělými výkony pomohl ke třem titulům hokejistům v Moravské Třebové. Kvůli zdravotním důvodům ale musel s hokejem skončit, v létě 2021 zazněla mimořádně závažná diagnóza – akutní myeloblastická leukemie. Boj s nemocí skončil pro Michala a jeho rodinu tragicky v závěru dubna.

Ve věku 35 let zemřel bývalý hokejový brankář Prostějova a Uničova Michal Turek. Podlehl těžké nemoci

Ve věku 35 let zemřel bývalý hokejový brankář Michal Turek. Patřil k oporám HC Uničov, chytal také za Prostějov a Moravskou Třebovou. Turek podlehl leukémii, poslední rozloučení se koná příští úterý v obřadní síni olomouckého krematoria.

Blízcí a přátelé připravili pro pozůstalé veřejnou online sbírku, k podpoře se dražbou připojuje i HC Olomouc, kde Michal Turek získával důležité zkušenosti v mládežnických týmech. „Vedení a hráči HC Olomouc se vzhledem k této tragédii rozhodli podat pomocnou ruku a uspořádat dobročinnou aukci, jejíž výtěžek přispěje k zaopatření jeho dvou malých dětí, Ríši (2) a Agátky (5), a jejich mamince pomůže vyrovnat se s výrazným finančním zásahem do rodinného rozpočtu, o který se postarala Michalova léčba a ztráta jeho příjmu. K vydražené částce přispěje hráčská kabina HC Olomouc ještě vlastním samostatným darem,“ uvedli zástupci extraligového celku.

V aukci je tak k mání například Fandres České republiky s podpisy hráčů z mistrovství světa 2024, hokejky několika hráčů olomouckého klubu i hvězdného útočníka Davida Krejčího. Dražba bude aktivní do pondělí 3. června do 20 hodin.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Slovan Moravská Třebová

Štítky smrt, úmrtí, nemoc, leukémie, brankář, hokej, Uničov, Prostějov, HC Uničov, Moravská Třebová, Michal Turek, Olomouc, HC Olomouc, dražba, aukce, veřejná sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí hokejisté vyhlásili dobročinnou dražbu. Peníze pomohou rodině zesnulého odchovance  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.