Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Okolo Pískáče na kole. Hranice mají novou cyklostezku

Hranice na Přerovsku otevřely novou cyklostezku, která vede Žáčkovou ulicí. Cyklisté se tak nově můžou projet od sportovního areálu směrem na Rybáře nebo okolo Pískáče. Nová trasa pro kola má téměř dva kilometry.

Stavba nové cyklostezky byla rozdělena do dvou větví. Větev A vede podél stávající silnice od sportovního areálu směrem k obci Rybáře. Podél vodní plochy Pískáč až po zahrádkářskou kolonii je cyklostezka vedena souběžně se silnicí. Ve zbylém úseku byla stezka vyřešena rozšířením současné silnice.

Z lucernového terminálu za 20 minut v Olomouci. Správa železnic představila podobu nádraží v Hranicích

Architektonicko-urbanistickou soutěž na podobu nového autobusového a vlakového terminálu v Hranicích na Přerovsku vyhrál návrh švýcarsko-českého konsorcia Nemec Taller Architektur, které tvoří architekt Lukáš Taller a projektant dopravních staveb...

Větev B potom byla postavena okolo Pískáče. „Tato větev bude sloužit jako přístupová a propojovací komunikace pro chodce a cyklisty na další obytné části v Hranicích - lokalita ulic Pod Křivým a Pod Bílým Kamenem,“ vysvětlil v tiskové zprávě mluvčí hranického úřadu Petr Bakovský.

Nová cyklostezka vznikla z velké části díky financím poskytnutým Evropskou unií. Prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) získaly Hranice na Moravě na projekt cyklostezky 13,5 milionu korun. Celá stavba přitom byla jen o milion korun dražší.

V okolí cyklověže v Přerově budou chodníky a stromy. Parkování kola přijde na pět korun za den

V okolí cyklověže v Přerově, která stojí mezi vlakovým a autobusovým nádražím, bude nový chodník, přibydou parkovací místa, mobiliář a město zde také nechá vysadit stromy a vybudovat záhony. Revitalizace začne již v září a přijde na milion a půl...

„Hranice navíc úspěšně realizovaly už 19 projektů různého zaměření, které stejný program podpořil 136 miliony korun. Ačkoliv na infrastrukturu pro cyklisty jde jen zlomek peněz z toho, co IROP do regionů posílá, jen v Olomouckém kraji se už s jeho pomocí vybudovalo 80 km cyklostezek a v aktuálním programovém období je v této oblasti mezi českými regiony premiantem,“ vysvětlil ředitel olomoucké pobočky Centra pro regionální rozvoj Aleš Marousek.

V Hranicích se v lokalitě u Pískáče už na jaře otevřel nový skatepark a byly nainstalovány lezecké kameny. Současnou stavbu cyklostezky také doplnila oprava panelové cesty, která vede směrem k Rybářům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytl Městský úřad Hranice na Moravě

Štítky Hranice na Moravě, cyklostezka, otevření, Pískáč, sportovní areál, Rybáře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolo Pískáče na kole. Hranice na Moravě mají novou cyklostezku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.