Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Honeywell získala od hejtmana Olomouckého kraje ocenění za společenskou odpovědnost

PR článek

Olomoucký kraj ocenil firmy, organizace, obce a živnostníky, kteří se chovají společensky odpovědně, tedy dělají pro společnost víc, než ukládá zákon. V kategorii podnikatelských subjektů nad 250 zaměstnanců ocenění obdržela také společnost Honeywell Aerospace Olomouc. Ocenění si zástupci firmy převzali tento týden v Pevnosti poznání v Olomouci.

"Zájem, který soutěž vzbudila, potvrzuje význam společenské odpovědnosti. Gratuluji všem oceněným a děkuji každému, kdo se přihlásil. Vaše aktivity a starost o své nejbližší okolí, o lidi, o vztahy, o životní prostředí, a přeneseně tak také o Olomoucký kraj je velmi inspirativní," pochválil účastníky hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Pro společnost Honeywell Aerospace Olomouc z Hluboček na Olomoucku je úspěch v soutěži velkou poctou. "Pro nás je to potvrzení toho, že věci děláme správně. Naše firma se nezajímá jen o business a nové technologie, ale chceme být také součástí tohoto regionu a dění okolo nás. Nejen businessem je živ člověk, ale celým životem," netajil radost generálním ředitelem Honeywell Aerospace Olomouc Martin Šebesta.

Do letošního 4. ročníku soutěže o Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost se přihlásila řada firem z celého regionu. Soutěž nabývá na popularitě, nejenže podporuje pozitivní změny v regionu, ale motivuje také ostatní k zapojení se do společensky odpovědných aktivit. "Je to skvělá příležitost pro všechny, kdo chtějí přispět k lepšímu životnímu prostředí a kvalitnějším podmínkám pro zaměstnance i obyvatele kraje," uvedl hejtman.

FOTOGALERIE: Škola v Hlubočkách přivítala čtyři desítky prvňáčků. I s kreativními dárky od Honeywellu

Také v Hlubočkách, obci ležící přibližně 12 kilometrů od Olomouce, se sešli děti a jejich blízcí na společném slavnostním zahájení nového školního roku. Nadšení, zvědavost, nesmělost i mírná nervozita, různá směsice pocitů byla znát ve tvářích...

Vyplněné dotazníky do soutěže pečlivě posuzovali certifikovaní manažeři společenské odpovědnosti, přičemž vítěze vybírala speciálně složená porota. Ocenění se udělovala ve čtyřech hlavních kategoriích, což umožnilo vyzdvihnout různé stránky společenské odpovědnosti.

"Je skvělé vidět, jak zúčastnění pracují nejen na zlepšení životních podmínek pro zaměstnance a obyvatele, ale i na udržitelném rozvoji regionu. Olomoucký kraj má mnoho společensky odpovědných firem a organizací, které si zaslouží nejen ocenění, ale i větší pozornost. Vybrat vítěze mezi finalisty byl nelehký úkol," dodal náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Šafařík.

Podle ředitele Honeywell Aerospace Olomoucn Martina Šebestu společnost spolupracuje nejen s obcemi v okolí, ale například i základními, středními a vysokými školami. "Snažíme se mladé generaci ukazovat možnosti, jak mohou budovat svoji kariéru. Podporujeme mladou generaci a mladé talenty a různými aktivitami vědu a výzkum. Mnoho dalších aktivit také dělají naši zaměstnanci. Naše firma se zkrátka snaží být součástí regionu a toho, co se kolem nás děje. Ocenění je pro nás velkou motivací," přiznal ředitel.

Honeywell podpořil talentované žáky v Lutíně. Propojení školy a praxe je ideální, shodli se ředitelé

Už v prvním ročníku se mohou žáci Sigmundovy střední školy strojírenské v Lutíně tak trochu cítit jako členové týmu inovativní firmy Honeywell Aerospace Olomouc. Jedna z předních průmyslových společností v regionu, specializující se na oblast...

V Hlubočkách Honeywell navrhuje, vyrábí a servisuje díly do leteckých motorů mnoha světových výrobců, jako jsou například letadla typu Boeing nebo Airbus, obchodní letadla, ale i vojenské aplikace. Firma byla v minulosti oceněna jako zaměstnavatel regionu, společnost Honeywell je zařazena do prestižního žebříčku magazínu Fortune mezi nejvýznamnější firmy světa.

Odborná porota ocenila zejména velmi úspěšnou spolupráci s 11 středními školami technického směru v regionu, darování pracovních oděvů a pomůcek a organizování studijních praxí. V sociální oblasti šlo o motivační programy, ocenění za výkon a iniciativy zaměřené na úsporu energií, porota ocenila také investice do výroby, budov a zázemí. V neposlední řadě jde o recyklaci materiálů, využívání starých bavlněných hadrů, protihlukové stěny, odpařovací stanice a moderní čistění odpadních vod. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Olomoucký kraj

Štítky Olomoucký kraj, ocenění, Honeywell Aerospace, soutěž, společenská odpovědnost, hejtman, Hlubočky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Honeywell získala od hejtmana Olomouckého kraje ocenění za společenskou odpovědnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.