Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Pro pomoc v obtížných situacích. Olomoucký kraj připravil brožuru s tipy a kontakty

Olomoucký kraj připravil pro občany druhé vydání speciální brožury s názvem Nebojte se říct si o pomoc. Publikace nabízí důležité informace o možnostech řešení různých životních situací, zároveň přidává doporučení, kam se pro podporu obrátit. Průvodce s tipy je dostupný online i v tištěné verzi.

Nové vydání průvodce nabízí nejen rady pro domácnost týkající se například úspor či vylepšení rodinného rozpočtu, ale také kontakty pro řešení obtížných situací či akutních krizí. Oproti předchozí variantě má rozšířený a aktualizovaný obsah.

„Dozvíte se, který úřad a jak vám může pomoci s vysokými náklady na bydlení, nízkými příjmy nebo energetickými úsporami. Budete vědět, kam se obrátit v případě, že vás trápí dluhy a chcete je řešit, nebo potřebujete potravinovou a materiální pomoc k překlenutí krizové situace,“ vysvětlil na webu Olomouckého kraje náměstek hejtmana Ivo Slavotínek (KDU-ČSL).

Od bloudění v nemocnici pomůže navigace v telefonu. Prostějovský areál instaloval nový systém

Pro snadnější a rychlejší orientaci v areálu zdravotnického zařízení zavedla také Nemocnice AGEL Prostějov nový online navigační systém. S využitím chytrého telefonu a QR kódů se návštěvníci nemocnice mohou nechat nasměrovat na hledané pracoviště....

Publikace přináší klíčový souhrn informací také pro osoby, které pečují o své blízké či sami potřebují asistenci. „Lidem se zdravotním postižením i seniorům přináší brožura přehled finanční podpory a návody, jak a kde si ji vyřídit. Radí s výběrem vhodné sociální služby a upozorňuje na rizika v této souvislosti. Rodiny s dětmi získají informace o dávkách, které mohou žádat, a příspěvcích v souvislosti se zájmovými kroužky, vzděláváním nebo zdravím dětí,“ přiblížila mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová.

Část brožury je věnována také preventivním doporučením zaměřeným na bezpečnost a obezřetnost před praktikami podvodníků. S konkrétním řešením složitých životních situací pomáhají občanům sociální pracovníci na příslušných úřadech, kontakty na ně jsou také k dispozici v brožuře. Tištěného průvodce mohou lidé získat na městských či obecních úřadech a magistrátech, na pobočkách úřadu práce či okresní správy sociálního zabezpečení a také na recepci hlavní budovy Krajského úřadu Olomouckého kraje v Olomouci.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sociální péče, pomoc, sociální pracovník, podpora, příspěvky, Olomoucký kraj, brožura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro pomoc v obtížných situacích. Olomoucký kraj připravil brožuru s tipy a kontakty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.