Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Petra Kvitová musela s poraněnou rukou na téměř čtyřhodinovou operaci, nestihne začátek sezóny

Tenistce Petře Kvitové lékaři při operaci dlouhé tři hodiny a 45 minut zašili poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy. Po chirurgickém zákroku nesmí tři měsíce postižené místo přetěžovat, ale návrat k tenisu by měl být možný.

Určitě ale nestihne první část sezony včetně grandslamového Australian Open. ČTK o tom informoval mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kvitová podstoupila operaci v zatím blíže nespecifikované nemocnici. "Petře byly zašity poraněné šlachy na prstech - má poraněny střední články všech pěti prstů levé ruky a dva nervy," přiblížil mluvčí v tiskové zprávě. "Petra je podle operatéra mladá a zdravá, a (lékař) po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis," dodal.

Dva dny nyní bude mít světová jedenáctka ruku zavázanou. "Pak šest až osm týdnů v dlaze a tři měsíce bude třeba sešité šlachy nepřetěžovat," napsal Tejkal. To znamená, že se Kvitová v ideálním případě vrátí na kurty nejdříve v dubnu. Nestihne určitě Australian Open, první kolo Fed Cupu ani velké turnaje v Miami či Indian Wells.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu byla ráno přepadena ve svém bytě v Prostějově. Při útoku se bránila a utrpěla řezné rány na ruce, ve které drží raketu. Kvitovou nejdříve ošetřili v Prostějově, pak podstoupila další vyšetření. "A na základě konzultací bylo rozhodnuto o operaci," uvedl v podvečer Tejkal.

Otázkou je, jestli může být kvůli tomu ohrožena její kariéra. "Vůbec si to nepřipouštěla. Říkala: 'Hlavně ať mě dají rychle do kupy, ať to bude trvat měsíce nebo roky'. A těší se, až zase začne trénovat," řekl Tejkal v České televizi.

Kvitová informovala o incidentu odpoledne na sociálních sítích v angličtině. "V mém bytě mě napadl muž s nožem. Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte," napsala. V češtině doplnila, že děkuje za vzkazy a podporu. "Nebojte se o mě," dodala.

Šestadvacetiletá hráčka se přitom teprve zotavovala z únavové zlomeniny zánártních kůstek pravé nohy, kvůli které dnes zrušila účast na Hopmanově poháru. Příští týden plánovala, že začne nohu zatěžovat, a chtěla stihnout turnaje v Austrálii.

Nejznámějším případem napadení tenistky v minulosti byl útok na Monicu Selešovou. Bývalou světovou jedničku ale napadl muž během zápasu v Hamburku v roce 1993 a bodl ji nožem do zad, protože byl bláznivým příznivcem Steffi Grafové.

Podobně jako Kvitová byla doma přepadena bývalá ruská tenistka Anna Čakvetadzeová. Maskovaní lupiči v roce 2007 hráčku i její rodiče svázali a poté zmizeli s penězi a cennostmi v celkové hodnotě přibližně čtyř milionů korun.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Facebook Petry Kvitové

Štítky Petra Kvitová, tenista, leváctví, Karel Tejkal, Australian Open, Anna Čakvetadzeová, Wimbledon, Štědrý den, Prostějov, Billie Jean King Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Kvitová musela s poraněnou rukou na téměř čtyřhodinovou operaci, nestihne začátek sezóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.