Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Nelichotivá pozice žen ve vědě. Olomoucká Pevnost poznání ve čtvrtek promítá celovečerní film o vědkyních

O tom, jaké je to být ženou ve vědě, o jejich zkušenostech a nelichotivých statistikách vypráví celovečerní film s názvem Vědkyně vs. věda, na který si zájemci mohou ve čtvrtek večer zajít do areálu Korunní pevnůstky v Olomouci. Po promítání bude následovat diskuse.

"Statistická data jsou neúprosná, počet vědkyň je mnohem menší než počet vědců. A přestože se nacházíme ve 21. století, svět vědy si většina stále asociuje s muži. Celovečerní dokument dává prostor vědkyním podělit se o své pracovní zkušenosti, které mohou nelichotivé statistiky objasnit. Jejich příběhy totiž zahrnují obtěžování, explicitní fyzické útoky a boj za odpovídající velikost laboratoří. Ukazují nám ovšem i cesty, jak vědu udělat otevřeným a bezpečným místem pro všechny," popisuje dokument Martina Vysloužilová z Pevnosti poznání Univerzity Palackého z Olomouce.

Projekce celovečerního filmu režisérů Sharon Shattuck a Iana Cheney začne ve čtvrtek 20. července ve 20:30. Film je v angličtině s českými titulky, diskuze se uskuteční v češtině. Vstupné je dobrovolné. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do vnitřních prostor.

V rámci promítání budou již od 19:00 zpřístupněny areál s modely vesmírných těles a expozice Do historie! v budově Pevnosti poznání, která sídlí v areálu Korunní pevnůstky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pevnost poznání Olomouc

Štítky film, věda, ženy, Pevnost poznání, Olomouc, Ian Cheney, YouTube, Univerzita Palackého v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nelichotivá pozice žen ve vědě. Olomoucká Pevnost poznání ve čtvrtek promítá celovečerní film o vědkyních  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.