Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pevnost poznání zve zvídavé děti do vědeckých kroužků

Bádání, zkoumání vesmíru, chemické pokusy, případně vyrábění různých „zlepšovátek,“ a stavění robotů. To je pouze část toho, co kroužky olomoucké Pevnosti poznání nabízí. Od příštího týdne začne registrace do deseti tematických kroužků pro druhé pololetí školního roku.

Při kroužcích děti dostanou možnost podívat se do přírodovědné laboratoře, kde si budou moct vyzkoušet jednoduché chemické pokusy a zábavnou formou tak objeví i principy přírodních dějů. Krom chemických pokusů budou také mít možnost seznámit se s technologickými novinkami.

„Naše kroužky jsou pro děti jedinečnou příležitostí bádat, objevovat svět kolem nás nebo třeba daleký vesmír v planetáriu. To vše hravou, kreativní formou a za pomoci moderních technologií,“ uvedla v tiskové zprávě koordinátorka kroužků Klára Češíková, podle které budou děti moct objevit kouzlo přírodních věd a rozvíjet svou kreativitu.

Překvapení v teráriu. Prvním přírůstkem v Zoo Olomouc je letos obří kobylka z Nové Guineje

První rozšíření populace Zoo Olomouc zajistily v letošním roce zástupci hmyzí říše – kobylky Siliquofera grandis. Ty patří mezi největší na světě a původně pocházejí z Nové Guineje. Rok 2023 naopak symbolicky z pohledu narozených mláďat uzavřela...

„V bohaté nabídce máme různě zaměřené kroužky pro věkové skupiny od pěti let po osmou třídu ZŠ,“ navázala Češíková. Nově bude Pevnost poznání využívat i učebnu UP Lab v nové budově na Envelopě, která kroužkům poskytuje nové technické možnosti.

Deset tematických kroužků se bude skládat z celkem 14 lekcí, které začnou v týdnu od 13. února a potrvají až do konce května.

Vědecké kroužky jsou rozdělené do čtyř kategorií. První kategorie je pro děti od pěti let a žáky prvních tříd, druhou skupinou jsou žáci druhých a třetích tříd, třetí skupina je zase pro žáky čtvrtých a pátých tříd. Poslední skupina je pro žáky druhého stupně, od šesté do osmé třídy.

Registraci do kroužků spouští Pevnost poznání 10. ledna v 9 hodin dopoledne. Více informací k registraci poskytuje vědecké centrum na svých webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pevnost poznání

Štítky Pevnost poznání, Univerzita Palackého, Olomouc, vzdělávání, kroužky, volný čas, děti

Pevnost poznání zve zvídavé děti do vědeckých kroužků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.