Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Fakultní nemocnice kvůli nedostatku krve zřizuje kontaktní místo v olomoucké obchodní galerii

Nedostatek krve a dobré zkušenosti s očkovacím centrem v olomoucké obchodní galerii přivedly Fakultní nemocnici Olomouc k myšlence, že zde zřídí rovněž kontaktní místo pro dárce krve. Transfuzka Point nabídne například také preventivní medicínu.

„V posledních týdnech se naše oddělení potýká s nedostatkem krve. Aktuálně nám ubývá dárců v souvislosti s rostoucími počty covid pozitivních i kvůli různým infekcím. Stavy našich zásob jsou velmi nízké. Snažíme se tedy využít každou příležitost k tomu, abychom oslovili širokou veřejnost," vysvětlila primářka Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Olomouc Dana Galuszková.

Nemocnice využila nabídku obchodní galerie Šantovka na využití prostor, kde ještě nedávno bylo očkovací místo pro zájemce bez předchozí registrace. "Do konce roku z něj bude Transfuzka Point,“ uvedla primářka. 

Kontaktní místo bude ovšem zájemcům o bezplatné darování krve k dispozici v sousedství hračkářství v prvním podlaží olomoucké galerie již dnes od 15 do 17 hodin při příležitosti akce Beauty Days, která je věnovaná ženám a péči o tělo i duši.

„Dámy se u nás mohou dozvědět, jakou mají krevní skupinu, můžeme jim taky změřit krevní tlak a puls. Byli bychom rádi, kdyby si vyslechly informace o důležitosti dárcovství krve a zvláštnostech dárcovství u žen nebo o významu mamografického vyšetření jako prevence nádoru prsu,“ popisuje Galuszková.

Transfuzka Point nabídne také konzultaci s profesionální kosmetičkou, která představí podzimní trendy líčení a poradí s líčením.

Prevence je klíčová i v době covidu, říkají lékaři z Onkologické kliniky FN Olomouc

Rentgen plic, ultrazvukové vyšetření břicha nebo odběry krve. To jsou některé součásti vyšetření v Ambulanci preventivní onkologie, které nabízí jako nadstandardní službu Fakultní nemocnice Olomouc. Jako šanci včas odhalit vážné onemocnění ji od...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krev, nedostatek, Transfuzka point, obchodní centrum, Fakultní nemocnice, Olomouc, galerie, Fakultní nemocnice Olomouc, Dana Galuszková, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice kvůli nedostatku krve zřizuje kontaktní místo v olomoucké obchodní galerii  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.