Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji roste už druhý týden po sobě

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji již druhý týden nabírá na síle. Přibylo 2565 případů, o 564 více, než byl předchozí sedmidenní přírůstek. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji za poslední týden 407 nově nakažených, o týden dříve to bylo 317. Na růstu se již výrazně podílí varianta omikron, potvrzují odborníci.

"Epidemiologická situace v Olomouckém kraje je nestabilní, počet nových případů onemocnění covid-19 v uplynulém týdnu mírně vzrostl. Nejvyšší počet nově zachycených nákaz je v současné době ve věkových kategoriích 16 až 19 let a 12 až 15 let," uvedla mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná. Nejvyšší záchyt nově nakažených je na Olomoucku, nejnižší na Jesenicku. 

Zvýšil se i podíl pozitivních výsledků při plošném antigenním testování žáků na školách v Olomouckém kraji. Zatímco minulý týden testování odhalilo 0,2 procenta pozitivních výsledků, v pondělí tento týden jich bylo 0,42 procenta a ve čtvrtek 0,51 procenta. Testováno bylo ve čtvrtek 59 296 dětí.

Do čtvrtka řešili hygienici výskyt onemocnění této nákazy minimálně ve 154 školách a školských zařízeních. "Podle dostupných údajů byla nařízena karanténní opatření kolektivům dětí či žáků v celkem 60 třídách, u kterých ředitelé potvrdili jejich uzavření pro prezenční výuku," dodala mluvčí Koutná.

Uničov kvůli koronaviru uzavřel odbor dopravy a omezil úřední hodiny na celé radnici

Kvůli rozšíření covidu mezi zaměstnanci musela radnice v Uničově na Olomoucku minimálně do pátku úplně uzavřít odbor dopravy. Město z preventivních důvodů zároveň omezilo úřední hodiny na celé radnici. V posledních dnech epidemie koronaviru v...

Kvůli covidu už v kraji zemřelo 2221 lidí

Podle mluvčího společnosti Agel, která v kraji provozuje většinu nemocnic, se počet pacientů s onemocněním covid-19 pohybuje stále kolem čtyřiceti. 

"Největší zátěž má i nadále Nemocnice AGEL Přerov, ve které je hospitalizováno 24 nemocných, kdy je jeden pacient ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci. O dalších 12 covidových pacientů pečují zdravotníci v Nemocnici AGEL Prostějov, kdy pět je na lůžku intenzivní péče, z toho čtyři mají podporu umělé plicní ventilace. Nemocnice AGEL Šternberk má aktuálně čtyři pacienty s koronavirem," řekl mluvčí společnosti Adam Knesl.

V souvislosti s covidem-19 zemřelo v Olomouckém kraji 2221 lidí. V kraji bylo dosud spotřebováno 859 009 dávek vakcín.

Část nemocnic v kraji se vrací k plánovaným operacím. Situaci může znovu zkomplikovat omikron

Olomoucká fakultní nemocnice plně obnovila ambulantní péči a z velké části se vrací také k plánovaným operacím. Tuto část zdravotnictví dříve omezila covidová situace. Po několikatýdenním poklesu počtu nakažených a hospitalizovaných pacientů se...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, pandemie covidu-19, COVID-19, nemoc, pacient, Fakultní nemocnice Olomouc, Agel, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Krajská hygienická stanice, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji roste už druhý týden po sobě  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.