Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Covidem se loni v Olomouckém kraji nakazilo přes 115 tisíc lidí, o trochu víc než předloni

Covid v loňském roce v Olomouckém kraji dostalo přes 115 tisíc lidí, což je o trochu víc než předloni. Vrchol epidemie byl v únoru, nejvíce nemocných bylo na Olomoucku. První nemocný s koronavirem se v kraji objevil koncem března před třemi roky.

Kvůli vysokému počtu viróz a chřipek některé nemocnice v Olomouckém kraji zakázaly návštěvy

Kvůli vysokému počtu nachlazení, viróz a chřipek některé nemocnice v Olomouckém kraji omezily návštěvy. Za pacienty se nepodívají příbuzní a známí například v šumperské nemocnici a na některých odděleních prostějovské a šternberské nemocnice a...

"V loňském roce dosáhla nemocnost vrcholu v únoru, kdy bylo zjištěno 40 493 nových případů. Poté následoval prudký pokles počtu evidovaných případů, který se po zbytek roku držel v průměru na hodnotě 3005 nově hlášených případů za měsíc. Nejméně případů KHS registrovala v červnu, a to 663," uvedla mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Koronaviru se v Olomouckém kraji podle statistik hygieniků nakazilo v loňském roce 115 118 lidí, což bylo o čtyři procenta více než v roce 2021. Tehdy bylo 110 848 případů onemocnění covid-19. V roce 2020 to bylo 44 093 případů. První případ nákazy covidem byl v Olomouckém kraji, kde žije zhruba 630 tisíc obyvatel, zaznamenán 20. března 2020.

Nemocnost odpovídala velikosti a počtu obyvatel jednotlivých regionů. "Nejpostiženějším okresem Olomouckého kraje byl v roce 2022 okres Olomouc s celkem 46 219 evidovanými případy nemoci, naopak nejméně případů bylo za stejné období hlášeno v okrese Jeseník, kde bylo 5168 případů," doplnila Koutná.

Nákaza se v Olomouckém kraji vyskytuje i v letošním roce, případů je však málo. Například ve středu evidovali hygienici 37 nově prokázaných onemocnění, v pondělí jich bylo 66. Podle statistik hygienici v kraji zaznamenali od počátku vypuknutí nákazy celkem 267 706 případů covidu, z tohoto počtu se někteří lidé nakazili i vícekrát. Většímu šíření nákazy zabránilo očkování, dosud je ve statistikách vykázáno za kraj 962 670 dávek vakcíny zahrnující i dávky posilující.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, počet, rok 2022, nemocní, epidemie, statistika, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covidem se loni v Olomouckém kraji nakazilo přes 115 tisíc lidí, o trochu víc než předloni  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.