Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vlna chřipek, nachlazení a covidu v Olomouckém kraji dál ustupuje. Nemocných je výrazně méně

Vlna chřipek a respiračních onemocnění v Olomouckém kraji ustupuje. Počty nemocných spadly o více než třetinu, podobně jsou na tom také pacienti s covidem, kterých je rovněž výrazně méně. Hygienici přesto nabádají k ohleduplnosti.

Covidem se loni v Olomouckém kraji nakazilo přes 115 tisíc lidí, o trochu víc než předloni

Covid v loňském roce v Olomouckém kraji dostalo přes 115 tisíc lidí, což je o trochu víc než předloni. Vrchol epidemie byl v únoru, nejvíce nemocných bylo na Olomoucku. První nemocný s koronavirem se v kraji objevil koncem března před třemi roky.

"Počty respiračních infekcí ve posledním kalendářním týdnu roku 2023 v Olomouckém kraji klesly oproti předchozímu týdnu o 34,7 procenta na hodnotu 1527 případů na 100 tisíc obyvatel. Pokles onemocnění evidujeme ve všech věkových skupinách, přičemž nejvyšší nemocnost je stále mezi dětmi do pěti let věku," uvedla mluvčí hygieniků Markéta Koutná.

Nejvíce nemocných bylo na Jesenicku, nejméně na Šumpersku. V porovnání s předešlým týdnem je také daleko méně chřipek, pokles je až o 46 procent. "Celková nemocnost v Olomouckém kraji činí 204 případů na 100 tisíc obyvatel," sdělila mluvčí.

Pokud jde o covid, za posledních sedm dnů je 142 případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, což je o 34 procent méně než v předchozím týdnu. Nejvíce případů je dlouhodobě na Olomoucku, nejméně na Jesenicku.

"Nadále apelujeme na osobní odpovědnost občanů při dodržování základních hygienických pravidel. Každý, kdo se necítí dobře, by měl omezit své kontakty a zůstat doma, a tím zabránit případnému šíření nemoci," nabádá i nadále mluvčí hygieniků.

Počty případů nemoci Covid-19 v Olomouckém kraji v sezóně 2022/2023:

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com, Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje

Štítky covid, koronavirus, chřipka, statistika, Olomoucký kraj, pokles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

21.1.23 o dnešní době na U radiu 3 minuty, Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech. Vládnoucí mafie válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců, žraloků, pijavic, parazitů, převlečených soudruhů soukmenovců kteří všude sedí na místech kudy tečou peníze které odklánějí, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy. Filmy Příběh Kmotra Mrázek, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, vše o mafii která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Hlava 22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich, Kmotr, Četa, Forest Gump, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska,... Budeme volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Neděle, 22. ledna 2023, 18:18Odpovědět

Vlna chřipek, nachlazení a covidu v Olomouckém kraji dál ustupuje. Nemocných je výrazně méně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.