Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fakultní nemocnice otevřela ordinaci praktického lékaře. Registruje nové pacienty

O ordinaci praktického lékaře se od února rozšířilo portfolio zdravotnických služeb olomoucké fakultní nemocnice. Nová ambulance sídlí v budově alergologie a přijímá do péče pacienty z řad zaměstnanců nemocnice i široké veřejnosti. Projekt podpořila mezinárodní organizace UNICEF.

Ambulanci praktického lékaře pro dospělé najdou zájemci v budově F, kde se nachází také Oddělení alergologie a klinické imunologie. V ordinaci působí praktická lékařka Viktorija Ragénaité-Mrnka společně se sestřičkou Martinou Iránkovou. Ordinační hodiny ambulance jsou do konce února ve středu od 12:30 do 18 hodin, od 1. března se pak výrazně rozšíří a péče bude dostupná každý den – v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek od 7:30 do 12:30 a ve středu od 7:30 do 18 hodin.

FOTOGALERIE: Loučení s nejstarší budovou olomoucké nemocnice. Nahradí ji superpavilon za čtyři miliardy

Před sto dvaceti sedmi lety se tehdy nová budova olomoucké nemocnice dočkala slavnostního vysvěcení a začala sloužit zdravotníkům a nemocným lidem. Za několik měsíců už po dominantě areálu Fakultní nemocnice Olomouc zbydou jen fotky, videa a...

Nová ordinace praktického lékaře pro dospělé poskytne podle zástupců nemocnice klientům komplexní diagnostickou a léčebnou péči včetně vyšetření a léčby běžných akutních i chronických onemocnění. „Součástí našich služeb jsou také preventivní prohlídky a vyšetření, screeningová vyšetření, poradenství ve zdraví i nemoci, očkování pravidelná i dobrovolná, odběry krve, moči a jiného biologického materiálu či předoperační vyšetření před různými zákroky,“ vyjmenovává v tiskové zprávě lékařka Viktorija Ragénaité-Mrnka s tím, že klientům ordinace poskytne radu k jejich zdravotním problémům i telefonicky nebo e-mailem. Podrobnější informace jsou k dispozici i na nových webových stránkách.

„Pacienty, kteří nejsou ze zdravotních důvodů schopni dostavit se do ordinace, v rámci našich kapacitních možností navštívíme a ošetříme v jejich domácím prostředí. Na základě vyšetření vyhotovíme posudky pro řidičské oprávnění, zbrojní průkaz, zdravotní průkazy a jiné. Pořizujeme také výpisy ze zdravotní dokumentace, potvrzujeme přihlášky do ústavů sociální péče, provádíme prohlídky pro správu sociálního zabezpečení, soudy, policii a další,“ vypočítává praktická lékařka.

Pediatři v olomoucké nemocnici registrují nové pacienty. Kapacity rozšíří i díky podpoře od UNICEF

Nové pacienty přijímá ordinace pro děti a dorost ve Fakultní nemocnici Olomouc. Kapacity se rozšiřují také díky technické a finanční pomoci mezinárodní organizace UNICEF. Cílem spolupráce je rozšířit možnosti komplexní zdravotní péče pro klienty...

Největší zdravotnické zařízení na střední Moravě otevřelo ordinaci za technické a finanční podpory organizace Unice. „Ta již podpořila na podzim loňského roku rozšíření provozu ordinace praktického lékaře pro děti a dorost při Dětské klinice FN Olomouc,“ připomněl mluvčí fakultní nemocnice Adam Fritscher.

Rozšíření komplexnosti nabízené péče a služeb oceňuje také ředitel FN Olomouc Roman Havlík. „Úloha praktického lékařství je někdy neprávem podceňována, přitom se jedná o jeden ze stěžejních pilířů našeho zdravotnického systému. Ustavení nové ambulance vnímám jako součást naší cesty směřující ke vzniku centra prevence a změny přístupu k našemu zdraví a péči o ně,“ poznamenal Roman Havlík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky zdraví, praktický lékař, nemocnice, Fakultní nemocnice Olomouc, pacient, Olomouc, UNICEF, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice otevřela ordinaci praktického lékaře. Registruje nové pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.