Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Šumperská nemocnice omezila návštěvy. Covid-19 zaznamenali u personálu i pacientů

Na rostoucí počet respiračních nákaz reaguje omezením návštěv pacientů Nemocnice Šumperk. Zdravotnické zařízení zpřísnilo pravidla na většině lůžkových oddělení, k pacientům mohou jejich blízcí na přibližně 20 minut. Ostatní nemocnice v Olomouckém kraji návštěvy zatím neomezily.

Lidé musí při návštěvě svých blízkých na lůžkových odděleních šumperské nemocnice od začátku tohoto týdne dodržovat preventivní opatření a u pacientů se mohou zdržet nejdéle 20 minut. Omezení se netýká pouze porodnického a dětského oddělení. Nemocnice o tom informuje na internetových stránkách.

Intenzivní návrat angíny či spály. Lékaři řeší vyšší počet infekcí i hrozbu odolnějších bakterií

Na komplikace spojené s horší dostupností specifických typů antibiotik upozorňují lékaři z Olomoucka i dalších regionů České republiky. Problematikou se budou tento týden zabývat na odborném kongresu v Olomouci. Specialisté upozorňují na riziko...

„Z důvodu nárůstu smíšených respiračních nákaz v populaci, včetně covid-19, vyhlašuje Nemocnice Šumperk s okamžitou platností omezení návštěv u hospitalizovaných pacientů,“ stojí v oznámení šumperské nemocnice. Návštěvní hodiny jsou omezeny pouze na dobu od 14 do16 hodin, za pacientem mohou přijít současně nejvýše dva lidé.

Kvůli několika případům nákaz onemocněním covid-19 v řadách zdravotnického personálu a mezi pacienty byla v pondělí v Nemocnici Šumperk zrušena plánovaná prezentace nového lůžkového rehabilitačního oddělení. „O víkendu se potvrdilo několik případů, a to jak mezi pacienty, tak v pondělí ráno už i mezi personálem. Rozhodli jsme se po pečlivém zvážení a diskusi s epidemiology i primářem akci přesunout na příhodnější dobu,“ uvedla mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke.

Počty potvrzených nákaz novým koronavirem v Olomouckém kraji pozvolna rostou. Denně je nyní hlášeno několik desítek případů. Ve středu úřady v kraji evidovaly zhruba tři stovky lidí s aktivním onemocněním covid-19. Loni v únoru, kdy v Česku vrcholila jedna z vln epidemie a testování populace bylo masivní, jich bylo více než 24 tisíc.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Šumperk

Štítky Nemocnice, návštěvy, omezení návštěv, nemoc, onemocnění, respirační infekce, covid-19, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperská nemocnice omezila návštěvy. Covid-19 zaznamenali u personálu i pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.