Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

FN Olomouc nabízí anonymní vyšetření na onemocnění AIDS. Testování je zdarma

Specializovaná poradna na Klinice chorob kožních a pohlavních ve Fakultní nemocnici Olomouc nově nabízí bezplatné a anonymní testování na přítomnost viru HIV. Vyšetření probíhá z odebrané krve, olomoucká nemocnice v provozování tohoto pracoviště spolupracuje s ostravskou fakultní nemocnicí.

K návštěvě poradny není nutné mít doporučení od lékaře. Je otevřena každý pracovní čtvrtek od 15:35 do 17:35 hodin.„Pokud klient upřednostňuje tuto anonymní formu testování, může k nám přijít a nechat si naším zdravotnickým personálem odebrat krev,“ vysvětlila primářka Kliniky chorob kožních a pohlavních olomoucké nemocnice Renata Kučerová.

V případě pozitivního testu existuje možnost léčby v jednom z osmi HIV center v republice. To nejbližší je součástí Fakultní nemocnice Ostrava.

Šumperská nemocnice omezila návštěvy. Covid-19 zaznamenali u personálu i pacientů

Na rostoucí počet respiračních nákaz reaguje omezením návštěv pacientů Nemocnice Šumperk. Zdravotnické zařízení zpřísnilo pravidla na většině lůžkových oddělení, k pacientům mohou jejich blízcí na přibližně 20 minut. Ostatní nemocnice v...

„Věřím, že tato nabídka napomůže zabránění šíření nemoci AIDS především mezi rizikovými skupinami obyvatel. I v dnešní době může toto onemocnění probíhat smrtelně, a to nejčastěji při pozdním rozpoznání a zahájení léčby,“ upozornila primářka.

Nová poradna vznikla ve spolupráci se Zdravotním ústavem se sídlem v Ostravě. Tam se také vyšetřují odebrané krevní vzorky. „Naše klinika poskytla prostory vedle vyšetřovny číslo 8 v přízemí budovy P. Jeden lékař a pět sester nové poradny jsou zaměstnanci naší nemocnice, jeden pracovník je externí,“ dodala Kučerová.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky HIV, testování, poradna, nemocnice Olomouc, AIDS, HIV centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FN Olomouc nabízí anonymní vyšetření na onemocnění AIDS. Testování je zdarma  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.