Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pro zaměstnance FN Olomouc vařil šéfkuchař Jaroslav Klár. Uzavřel tak projekt Na podzim vaří šéfové

Na podzim vaří šéfové. Tak zní název projektu, díky kterému mohli zaměstnanci Fakultní nemocnice Olomouc ochutnat menu připravená renomovanými kuchaři z Olomouce. Po Romanu Paulusovi a Přemkovi Forejtovi zavítal do nemocniční kuchyně Jaroslav Klár.

Tento týden vyvrcholila akce Na podzim vaří Šéfové. Známí šéfkuchaři z Olomouce se vystřídali v nemocniční kuchyni a připravili pro zaměstnance Fakultní nemocnice Olomouc vlastní menu. Po Romanu Paulusovi a Přemkovi Forejtovi vařil pro nemocniční personál Jaroslav Klár.

Klár za svou třicetiletou kariéru otevřel několik vyhlášených restaurací. Mezi ně patří Lobster Family Restaurant, Penzion U Hradu Šternberk. V tuhle dobu vaří v Šemberově ulici v podniku Bistro Nro 66.

Dnes je Evropský den antibiotik. Jejich důležitost připomíná i prostějovská nemocnice

Antibiotika ovlivňují nejen pacienty, ale mají významný přesah do společnosti a prostředí, zejména v souvislosti s epidemiologickou bezpečností. Na důležitost antibiotik i opatrnost jejich aplikování poukazují i lékaři z prostějovské nemocnice.

„Milovník francouzské, japonské nebo italské kuchyně, který rád svou lásku k řemeslu předává mladším generacím kuchařů, pro zaměstnance nemocnice připravil dva pokrmy – variantu s masem a bezmasou. Konkrétně hovězí po burgundsku s bramborovou kaší a krémové dýňové risotto s karamelizovanými ořechy, zázvorem, pomerančem a parmezánem,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher. Podle mluvčího uvařil Klár s kolektivem stravovacího provozu FN Olomouc 3 100 obědů.

„Ráno jsme si dali kafe a zákusek, rozdělili si úkoly a vrhli se na vaření,“ začal s úsměvem Klár. „Máte tu moc milý a usměvavý personál. Bylo to moc fajn a připadalo mi to jako bych byl normálně v práci kekoliv jinde,“ popsal atmosféru šéfkuchař. Jídla zaměstnancům osobně vydával spolu s ředitelem nemocnice Romanem Havlíkem.

Návštěvy kuchařů byly zážitkem nejen pro zdravotnické zaměstnance, ale především pro pracovníky nemocniční jídelny. „Kuchaři nás pozvali do svých provozů, takže jsme se s nimi před každým vařením u nás seznámili a ta spolupráce byla potom jednodušší a příjemnější. Řekli jsme si, co od toho očekáváme a hned jsme si to i vyzkoušeli,“ vysvětlila šéfkuchařka nemocniční jídelny Simona Grigárková. „Během projektu se celý náš kolektiv semkl a tato zkušenost nás stmelila,“ ocenila Grigárková jeden z velkých přínosů projektu.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Jaroslav Klár, gastronomie, FN Olomouc, jídelna, Na podzim vaří šéfové, Přemek Forejt, Roman Paulus, provoz, zdravotníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro zaměstnance FN Olomouc vařil šéfkuchař Jaroslav Klár. Uzavřel tak projekt Na podzim vaří šéfové  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.