Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

FN Olomouc rozšířila kapacity vytíženého pracoviště. Rehabilitacím pacientů poslouží nová lůžková stanice

Prostory pro pomoc dalším pacientům získalo Oddělení rehabilitace Fakultní nemocnice Olomouc, dlouhodobě vytížené kapacity se podařilo rozšířit vybudováním nové lůžkové stanice. Ta funguje ve čtvrtém patře ortopedické kliniky a má kapacitu dvaceti lůžek.

Podle zástupců největšího zdravotnického zařízení střední Moravy eviduje Oddělení rehabilitace značný převis poptávky nad možnosti ambulantní i lůžkové péče. Na konci roku 2022 se začala rozvíjet myšlenka na vytvoření další lůžkové stanice v budově S ortopedické kliniky, která by zlepšila stávající možnosti. Od dubna 2023 pak probíhaly stavební a další úpravy prostor. „Od té doby se podařila udělat spousta práce, přičemž velký dík patří vedle vedení nemocnice všemu našemu personálu v čele s vrchní sestrou i kolegům z Odboru investic, kteří rekonstrukci připravovali a po celou dobu na ní pracovali,“ vyzdvihl na webu FN Olomouc primář Oddělení rehabilitace Petr Kolář.

Fakultní nemocnice již vypsala tendr na nový pavilon za 3,5 miliardy. Nahradí zbouranou budovu Franz Josef

Fakultní nemocnice Olomouc na místě zbourané budovy Franz Josef postaví nový supermoderní pavilon za 3,5 miliardy korun. Vedení zdravotnického zařízení již vypsalo veřejnou soutěž na jeho stavbu, výsledky budou na jaře, kdy nemocnice představí...

Ke stávajícím 42 lůžkům se tak podařilo přidat dalších dvacet. O pacienty se na nové jednotce stará dvacetičlenný zdravotnický personál, který má k dispozici moderní přístroje a pomůcky. „Velkým přínosem je například ultrazvukový program přímo na ambulanci oddělení, který nám pomáhá při diagnostice a je komfortnější pro naše klienty i personál. To, že se nová jednotka nachází přímo v sídle Ortopedické kliniky, je samozřejmě velkou výhodou pro samotné ortopedické pacienty, nová lůžka však poslouží i pro potřeby cerebrovaskulárního a traumatologického centra či pacientům po neurochirurgických operacích,“ vysvětluje primář Oddělení rehabilitace.

Interiér čtvrtého patra budovy S nedaleko vjezdu do areálu z ulice I. P. Pavlova prošel úpravami od podlahy po strop, který je krytý kazetovými podhledy. „Dále byla kompletně provedena nová elektroinstalace včetně svítidel a koncových prvků a v jednom lůžkovém pokoji byl obnoven přívod medicinálních plynů, konkrétně kyslíku. Jednotlivé pokoje byly opatřeny systémem sestra-pacient. Oddělení bylo vybaveno novými lůžky a ostatním potřebným nábytkem,“ uvedl vedoucí Odboru investic FN Olomouc František Valíček s tím, že práce byly realizovány částečně externími dodavateli a částečně vlastními silami nemocnice.

„Součástí našeho poslání a práce je nejen prevence a uzdravování při nemocech a zraněních, ale i plnohodnotný návrat našich klientů do běžného života. V tomto směru hraje rehabilitace nezastupitelnou a zásadní roli, proto má vznik nového lůžkového oddělení a veškeré investice do něj velký význam,“ komentoval ředitel fakultní nemocnice Roman Havlík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Nemocnice, lůžková stanice, rehabilitace, lůžková stanice, oddělení rehabilitace, rehabilitace Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomouc

FN Olomouc rozšířila kapacity vytíženého pracoviště. Rehabilitacím pacientů poslouží nová lůžková stanice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.