Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Šternberku končí dětské lůžkové oddělení. Pohotovost bude denně, nemocnice zajistí bezplatnou sanitku

Dětské lůžkové oddělení ve šternberské nemocnici končí, zůstane zde ambulance a pohotovost. Pokud přijde rodič s dítětem, které bude vyžadovat hospitalizaci, nemocnice zajistí bezplatnou sanitku do jiné nemocnice v regionu. Dětské lůžkové oddělení ve Šternberku bylo dlouhodobě nevytížené.

Péče o nejmenší pacienty ve šternberské nemocnici projde zásadními změnami. "Péči o dětské pacienty budeme do budoucna zajišťovat ambulantní formou. Bude zajištěna i dětská pohotovost denně včetně víkendů do 22 hodin, dětský stacionář, odborné ambulance a ambulance praktického lékaře pro děti a dorost. Pouze lůžková péče bude dětem poskytována v rámci ostatních nemocnic v Olomouckém kraji. Vzhledem k tomu, že se takřka bez výjimky jedná o hospitalizace s doprovodem, rodiče se nemusí obávat odloučení od svých dětí," reagovala na dotaz místopředsedkyně představenstva společnosti AGEL Středomoravské nemocniční Katarína Bučková.

Dětská lůžková část ve Šternberku byla dlouhodobě nevytížená, ležely zde dvě až tři děti denně po dobu dvou dnů. Pokud do nemocnice přijede rodič s dítětem, které bude vyžadovat hospitalizaci, nemocnice zajistí bezplatnou sanitku pro převoz do jiného zdravotnického zařízení v kraji. Nejbližší je Fakultní nemocnice v Olomouci. Dětské lůžkové oddělení skončí tento měsíc. 

Novorozenecké oddělení a šternberská vyhledávaná porodnice naopak projdou modernizací. Porodnici čeká rekonstrukce, od dubna se kvůli tomu novorozenecké oddělení a oddělení šestinedělí přestěhuje do prostor stávajícího lůžkového dětského oddělení. "Již od dubna na novorozenecké oddělení navíc nastupuje nový tým specialistů,“ dodala Bučková.

Nemocnice plánuje zvýšení počtu lůžek novorozeneckého oddělení a oddělení šestinedělí a vybudování zcela nových rodinných pokojů. "Klademe důraz na nejmodernější trendy v péči o novorozence. Plánujeme rozšíření spektra poskytované péče, připravujeme i projekt neinvazivní ventilace u novorozenců, ale také třeba ambulantní porody a máme i projekt na vybudování Výukového porodnického centra," vyjmenovala Bučková. Nemocnice by také ráda posílila ambulantní péči o dětské pacienty, ambulance praktického lékaře pro děti a dorost by tak mohla přijmout až několik stovek nových malých pacientů.

Vyšetření diabetického poškození zraku je v Jeseníku šetrnější a rychlejší díky speciální kameře

Vyšetření diabetického poškození zraku je od nynějška v jesenické nemocnici šetrnější a rychlejší než v minulosti. Zkoumání očního pozadí pomocí takzvané fundus kamery probíhá bez rozkapání oka a výsledky jsou k dispozici okamžitě.

Ohodnoť článek

Foto AGEL

Štítky dětské oddělení, konec, lůžka, Šternberk, nemocnice, děti, Olomoucký kraj, projekt, hospitalizace, trend, Agel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šternberku končí dětské lůžkové oddělení. Pohotovost bude denně, nemocnice zajistí bezplatnou sanitku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.