Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Čtyři školáci se opili na olomouckém sídlišti. Nadýchali více než promile, zasahovala záchranka

Na sídlišti v olomoucké místní části Nová Ulice zasahovala policie a záchranáři. Tři dívky a jeden chlapce, všichni mladší patnácti let, zde popíjeli alkohol. Dvě děti se opily tak, že skončily v péči záchranářů. Policie nyní bude zjišťovat, kde školáci vzali alkohol.

Případ se stal v úterý odpoledne, kdy policisté dostali telefonické oznámení. "Vyjeli na sídliště v olomoucké místní části Nová Ulice, kde zkontrolovali čtyři nezletilé osoby, které byly zjevně pod vlivem alkoholu. Jednalo se o tři dívky a jednoho chlapce mladší patnácti let. U všech provedli dechové zkoušky, z toho třem z nich naměřili hodnoty přesahující jedno promile alkoholu," popsala mluvčí policie Markéta Kallerová.

Dvě podnapilé děti si do péče převzali záchranáři, o celé situaci policisté informovali rodiče, kteří si pro své nezbedné ratolesti posléze přijeli. S případem policie seznámí také orgán sociálně právní ochrany dětí.

"Dále policisté zjišťují, za jakých okolností se dívky a chlapec k alkoholu dostali a zda nedošlo ke spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi," potvrdila mluvčí policie.

Paradoxní Suchej únor v Olomouci: strážníci řešili mimořádný počet převozů na záchytku

Druhý měsíc roku tradičně patřil osvětové kampani Suchej únor, která nabádá k omezení konzumace alkoholických nápojů. S lidmi, kteří výrazně překročí únosnou míru požitých lihovin, se potýkají na každodenní bázi policisté, zdravotníci či...

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky sídliště, děti, alkohol, policie, promile, zdravotnická záchranná služba, Nová Ulice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři školáci se opili na olomouckém sídlišti. Nadýchali více než promile, zasahovala záchranka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.