Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Fakultní nemocnice zakázala návštěvy na plicní a ortopedické klinice a hematoonkologii. Začala sezona chřipek

Olomoucká Fakultní nemocnice zakázala návštěvy na ortopedické klinice, klinice plicních nemocí a tuberkulózy a na hemato-onkologické klinice. V regionu totiž začala sezona respiračních infekcí, počet onemocnění podle hygieniků v poslední době roste.

"Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci vyhlašuje Hemato-onkologická klinika Fakultní nemocnice Olomouc s okamžitou platností zákaz návštěv na odděleních 5A, 5B a 5C. Ve výjimečných případech budou po dohodě s ošetřujícím lékařem návštěvy umožněny," oznámila Fakultní nemocnice na webových stránkách.

Od pondělí platí až do odvolání zákaz návštěv také na klinice plicních nemocí a tuberkulózy, minulý týden návštěvy zakázala rovněž ortopedická klinika.

Podle hygieniků už v Olomouckém kraji začala sezona respiračních infekcí, v příštích týdnech lze očekávat růst počtu nakažených osob. "S příchodem podzimu a chladného počasí nastává období zvýšeného výskytu akutních respiračních infekcí, chřipkových onemocnění a opomenout nemůžeme ani onemocnění covid-19," sdělila mluvčí krajské hygienické stanice v Olomouci Markéta Koutná.

Mozková banka v Olomouci přispěje k léčbě Parkinsonovy a Alzheimerovy nemoci. Je druhá v Česku

Vzorky mozkové tkáně pacientů s Parkinsonovou a Alzheimerovou nemocí, atrofií či paralýzou bude uchovávat Mozková banka na Neurologické klinice a Ústavu klinické a molekulární patologie v Olomouci. Banka je druhým podobným zařízením v zemi, jejím...

K opatrnosti nabádá i Nemocnice Šumperk, která lidem přicházejícím do nemocnice navštívit pacienty doporučila používat respirátory minimálně třídy FFP2 a hygienicky si vydezinfikovat ruce. "Pokud máte příznaky respiračního onemocnění, zvažte nutnost návštěvy s ohledem na zdraví pacientů i personálu," stojí v oznámení Nemocnice Šumperk.

Lékaři a hygienici nabádají, aby lidé návštěvy nemocných ve zdravotnických zařízeních v tomto období pečlivě zvážili, zda jsou opravdu nezbytné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytla Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky nemocnice, chřipka, návštěva, klinika, fakultní nemocnice, nemoc, chřipka, infekce, Nemocnice Šumperk, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice zakázala návštěvy na plicní, ortopedické a onkologické klinice. Začala sezona chřipek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.