Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Den bez tašek. Studenti Slovanského gymnázia vyrazili do školy bez školních batohů

Při příležitosti letošního aprílu proběhla na Slovanském gymnáziu Olomouc velice netradiční akce. Studenti si měli přinést věci v čemkoli jiném, než je školní taška.

V ČR jsme zatím nezaznamenali, že by se nějaké školy zapojily do této akce, ale je možné, že už někde něco podobného proběhlo. My jsme jako podnět měli videa, která jsou dostupná ke zhlédnutí na všech možných sociálních sítích pod názvem „anything but a backpack“, což by se dalo přeložit jako „cokoli, jen ne batoh“.

Šumperské muzeum otevře unikátní výstavu pokladů objevených pomocí detektoru kovů v regionu

Vlastivědné muzeum v Šumperku otevřelo výstavu, jejíž náplní budou poklady nalezené za pomoci detektorů kovů na polích či v lesích v regionu. Zdobit ji budou bronzové a železné šperky, návštěvníci se mohou těšit také na zbraně, různé nástroje a...

Jak už originální pojmenování napovídá, původně se s tím začínalo na amerických středních školách, ale nejde o žádný určitý termín, takže jsme si vše mohli přizpůsobit podle potřeb. U nás na škole totiž děláme i jiné dny, jako třeba teplákový den, retro, den s bláznivými ponožkami, se šílenými účesy a podobně. Rozhodli jsme se do našeho kalendáře zařadit i tuto akci.

Celý počin ve studentech probudil ohromnou kreativitu a zápal. Tento den slavil úspěch nejen u studentů, ale i v řadách učitelů se našli příznivci, kteří ocenili netradiční zavazadla. Kdy jindy můžete do školy přinést člun, nebo se po chodbách vozit v kolečkách? Nápadů byla spousta, a kromě již zmíněných přinesli studenti například popelnice, nákupní vozík, gauč, rakev na auto, sáně, hrnec, pekáč, kočárek, saxofon, chlebník, kotlík a mnoho dalších.

Pašeráka zvířat pomohli dopadnout čeští ochranáři. Zooložka z olomoucké zoo vše zdokumentovala

Mezinárodnímu týmu s dvěma českými ochranáři ze Zoo Liberec a Zoo Ostrava se podařilo dostat za mříže významného indonéského pašeráka ohrožených druhů zvířat. Práce s vyšetřováním a shromažďováním důkazů trvala čtyři měsíce. Na případu pracovala...

Bylo zajímavé slyšet příběhy, kdy se někdo táhl s nákupním vozíkem od poměrně dalekého obchodního centra. Někdo jiný zase jel pár kilometrů s kolečkem. A někdo například přivázal pekáč na kole a s tím dojel až ke škole. O kreativní řešení prostě nebyla nouze. Zapojit se samozřejmě mohli i všichni dojíždějící z větší dálky, stačilo si vzít krabici, papírovou tašku nebo třeba kufr.

Po dlouhé době, kdy se pořád okolo nás něco děje, se všichni chtějí trochu odreagovat a na chvíli zapomenout na situaci okolo nás. Každý určitě rád zažije srandu, a to právě umožnil letošní aprílový den. Průběžně jsme natáčeli videa, která jsme následně dali do jednoho sestřihu, který najdete na Instagramovém účtu  našeho školního časopisu, se kterým, mimo jiné, vymýšlíme tyto akce.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ester Havlová, Filip Joel Hromek

Štítky Olomouc, den bez tašek, Slovanské gymnázium, apríl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den bez tašek. Studenti Slovanského gymnázia vyrazili do školy bez školních batohů  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.