Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Olomoucká Fakultní nemocnice rozšířila covidovou JIP. Nárůst však zatím není dramatický

Kvůli nárůstu případů musela Fakultní nemocnice v Olomouci ode dneška rozšířit své covidové jednotky intenzivní péče. Lékaři však uklidňují, že zatím nejde o nic dramatického. Na JIP je nyní pět pacientů, celkem je v nemocnici s covidem devět pacientů.

Rozšíření covidových jednotek intenzivní péče ve Fakultní nemocnici souvisí s tím, že počet vážných případů nákazy vzrostl ze čtyř na pět. Na covidovou JIP se tak proměnilo oddělení následné intenzivní péče a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče.

"Je to oddělení, které je v rámci plánu na rozšiřování covidových jednotek při nárůstu případů jako první po stálé jednotce JIP. Ta má čtyři lůžka, nově otevřené oddělení má dalších šest lůžek. Rozšíření je součástí dlouhodobého plánu, kam umístit covidové pacienty," vysvětlil mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Adam Fritscher.

V nemocnici se nyní lékaři starají celkem o 9 pacientů s covidem, z toho 5 je na JIP.

Tempo růstu covidu v kraji zrychluje

V Olomouckém kraji je v současné době 773 lidí s prokázaným covidem, nejvíce v obvodu Olomouc, kde je 235 případů, a Prostějov se 178 nemocnými. Nejméně případů je v Konici a Šternberku, kde jsou 3 a 2 pacienti.

Nárůst počtu nemocných s covidem však v poslední době zrychluje. V minulém týdnu v Olomouckém kraji přibylo 346 případů onemocnění, oproti předchozímu týdnu jde o dvojnásobný nárůst.

"Nejvíce případů nákazy přibylo ve věkové kategorii 12 až 15 let. Exponovaná je v Olomouckém kraji také kategorie dětí ve věku od 6 do 11 let, dále pak mladí lidé ve věku do 29 let. U ohrožené kategorie osob nad 65 let je výskyt onemocnění v řádu jednotek nových případů," uvedla mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Počet případů covidu v Olomouckém kraji dál roste, za týden přibylo 346 případů

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 346 případů onemocnění covidem, tempo přírůstku tak zrychluje. Oproti předchozímu týdnu jde o dvojnásobný nárůst, a to o 148 případů. Počet pacientů v nemocnicích v kraji zatím neroste.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj krajpomaha.cz

Štítky covid, koronavirus, JIP, Fakultní nemocnice, Olomouc, jednotka intenzivní péče, nemocnice, pacient, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká Fakultní nemocnice rozšířila covidovou JIP. Nárůst však zatím není dramatický  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.