Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Od děsivého zranění k olympijské medaili. Gólman Kohoutů Braňo Konrád předvedl placku z Pekingu

Příprava na letošní hokejovou sezonu skončila pro olomouckého brankáře Branislava Konráda vážným zraněním, v děsivě vypadající situaci ho protihráč zasáhl bruslí do oblasti krku. Po operaci a léčbě se vrátil oblíbenec fanoušků z Hané na led a vysloužil si i nominaci na olympiádu do Pekingu. V dresu slovenské reprezentace pak před pár dny slavil největší úspěch kariéry. Do Olomouce se Braňo vrátil s bronzovou olympijskou medailí.

Do branky nastoupil Branislav Konrád na turnaji při tvrdé porážce na úvod turnaje proti Finsku, poté už kryl záda gólmanskému kolegovi Patriku Rybárovi. Slovenský tým dokráčel až k historickému úspěchu, který slavila také stálice olomoucké sestavy. „Let byl dost dlouhý, byli jsme hodně unavení, celé to trvalo asi 27 hodin. V Bratislavě jsme měli slavnostní oběd, pak se jelo otevřeným autobusem po Bratislavě, byla tam spousta lidí a krásně jsme si to užili,“ popisoval novinářům události posledních dní čtyřiatřicetiletý hokejista.

Úspěch slovenských hokejistů na jedné z nejprestižnějších akcí čekal málokdo. „Olympijská medaile z každého sportu je vzácná. Velice si toho vážíme, překvapili jsme asi i víc než Petra Vlhová se zlatou medailí. Velmi si toho ceníme,“ prohlásil s připomenutím triumfu slovenské lyžařky Konrád.

Pobyt v olympijské vesnici si dvojnásobný účastník her užil takřka v běžném režimu, změnou bylo pouze každodenní testování. „Pak už měl každý nějaký trénink, nebo se pořád hrálo. Na nic dalšího tam ani pořádně nebyl čas,“ přiblížil Branislav Konrád.

Brzy po návratu se daří slovenskému brankáři přepnout na extraligový režim. Setkání se spoluhráči se obešlo bez popichování a vtípků. „Nic takového neproběhlo, akorát mi kluci pogratulovali. Nevím, jestli na toto sazebník v kabině pamatuje nějakou částkou, snad budou kluci v kabině shovívaví,“ s úsměvem podotkl Braňo k případné platbě do týmové kasy za olympijskou medaili a dodal: „Fandil jsem na olympiádě i Čechům, aby prošli co nejdál. Atmosféra byla na turnaji výborná,“ pochvaloval si.

Střechu šaten zimního stadionu v Prostějově obsadí solární elektrárna. Projekt přijde na 400 tisíc

Po Sportcentru by v Prostějově také zimní stadion mohl část své spotřeby pokrýt čistou energií. Město uvažuje o tom, že by na střechu nových šaten umístilo fotovoltaickou elektrárnu. Radnice chce získat dotace, protože jen projekt vyjde téměř na...

Během pobytu v Pekingu Konrád sledoval také počínání olomouckých Kohoutů, extraliga se totiž nezastavila. „Když jsem se v noci vzbudil, tak jsem se podíval na výsledky. Doufám, že navážeme na dobré výkony,“ přeje si populární opora Hanáků.

Už zítra by měl obléct svůj dres s číslem 42 a být připraven k zápasu na Spartě. „Za posledních několik dní jsem toho moc nenapsal, únava i z časového posunu na mě dolehla. Tréninků jsem absolvoval minimum a bylo to pro mě náročné. Doufám, že se to bude zlepšovat,“ uvažoval s výhledem na závěr české nejvyšší soutěže bronzový olympijský medailista.

I v dalších letech plánuje spojit svou budoucnost s hanáckým celkem, s vedením klubu podepsal kontrakt na další tři roky. „Zůstávám v Olomouci a už to tu asi i doklepu. Rodina je tu zvyklá a máme to blízko na Slovensko. Nebyl důvod cokoliv měnit,“ objasnil Branislav Konrád.

Speed marathon se blíží. Lidé mohou policistům online poradit, kam se postavit s radarem

Čtyřiadvacetihodinovka zvýšeného dohledu na dodržování rychlosti na silnicích se blíží. Preventivní Akce Speed marathon 2022 opět nabízí lidem možnost vytipovat na online mapě místa, kde by podle nich bylo vhodné kontrolovat rychlost s policejním...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Hokej, HC Olomouc, sport, Branislav Konrád, brankář, medaile, olympijské hry, Olomouc, Peking, úraz, Haná, HC Slovan Bratislava, Finsko, HC Sparta Praha, Petra Vlhová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od děsivého zranění k olympijské medaili. Gólman Kohoutů Braňo Konrád předvedl placku z Pekingu  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.