Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejoví Kohouti rozdávali podpisy v Šantovce. V sezoně chtějí rozložit síly mezi všechny formace

S tradičním cílem postupu do předkola play-off vstoupí do další extraligové sezony hokejisté HC Olomouc. Hanácký klub po loňském ročníku opustila jeho nejzářivější hvězda, elitní forvard David Krejčí se vrátil do zámoří přidat další starty v dresu Bostonu. Významné změny doznal i realizační tým, do Třince zamířil kouč Zdeněk Moták.

Olomoučtí extraligoví hokejisté se před pátečním startem dalšího ročníku české nejvyšší soutěže setkali s fanoušky i novináři v obchodní galerii Šantovka. Příznivci Kohoutů se mohli potkat se všemi členy týmu, odnést si autogram či fotku a prohlédnout si i dresy pro novou sezonu. Ty si zachovaly podobu, která se loni podle zástupců klubu osvědčila. „Nových prvků je minimum. Dlouho jsme řešili, jestli udělat nové dresy, nebo zachovat design z minulého roku. Zvítězila druhá varianta, na dresy byly pozitivní ohlasy mezi fanoušky, hráči i v rámci celé extraligy. Takže došlo jen k drobným změnám," komentoval zápasový trikot olomouckých hokejistů marketingový manažer HC Olomouc Simon Vejtasa.

Značný díl pozornosti nejen olomouckých diváků, ale i celé extraligy na sebe poutal svými výkony David Krejčí, útočník s výjimečnou kariérou v NHL. Po sezoně se rozhodl působení v nejprestižnější hokejové soutěži ještě prodloužit a olomoucký mančaft si musí poradit bez něj. „Na to se těžko zvyká,“ připustil na tiskové konferenci generální manažer klubu Erik Fürst.

Legendy fotbalu i hvězdný atlet Šebrle. Sportovní festival míří do centra Olomouce

Atraktivní přehlídku sportů a sportovních klubů přímo v historickém centru hanácké metropole přinese třídenní festival Sportuje celá Olomouc. Akce nabídne mimo jiné souboj fotbalových legend, tenis u Sloupu Nejsvětější trojice či setkání s...

 

Podle trenérů se tak bude hanácký celek zaměřovat na svou dřívější taktiku, kterou chtějí ale ještě vylepšit. „Musíme ho nahradit bojovností, bruslením. Noví hráči se musí stát lídry. Měli jsme pouze jednu lajnu, která dávala góly. Chtěli bychom, aby to bylo víc rozložené mezi všechny útoky. David Krejčí už tady není, tak se budeme chtít vrátit k tomu, že Olomouc bude mít čtyři vyrovnané pětky,“ říká hlavní trenér Jan Tomajko.

Tomu na lavičce pomáhá asistent Boris Žabka, který má bohaté zkušenosti z reprezentačních výběrů Slovenska. Právě jeho působení na defenzivní hráče by mělo přispět ke zlepšení herního projevu a citelnější podporu útočníku ze zadních řad. „Slibujeme si od něj intenzivní práci s obránci, výsledky už jsou nyní znát,“ potvrzuje trenér a jednatel klubu Tomajko.

Nový kádr s posilami Jakubem Orsavou či Pavlem Musilem bude doufat v objevení nových opor, mezi které řadí trenéři také například Jana Káňu. „Tým si celkem sedl, noví hráči zapadli. Posily ukázaly, že mají potenciál, jsou šikovní na puku. Věřím, že to bude vidět i v pátek“ říká před startem nového extraligového ročníku proti Plzni kapitán Jiří Ondrušek. Také on zažil při spolupráci Davidem Krejčím jednu z nejproduktivnějších sezon. „Je to výjimečný hráč, soupeři ho zdvojovali a o to víc prostoru a bodů jsme měli my ostatní. Všichni soupeři na něj nasazovali nejlepší defenzivní hráče, teď to pro ně tak jasné nebude. To je pro nás zase další možnost,“ míní zkušený bek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, autogramiáda, dresy, Olomouc, David Krejčí, hokejista, Boston Bruins, HC Oceláři Třinec, Zdeněk Moták, trenér, Jan Tomajko, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejoví Kohouti rozdávali podpisy v Šantovce. V sezoně chtějí rozložit síly mezi všechny formace  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.