Počasí dnes20 °C, zítra25 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mladí cyklisté z Hané zakončili sezonu cennými tituly. Jsem hrdý na jejich výkonost, těší trenéra

Závěr cyklistické sezony se vydařil mládežnickým cyklistům olomoucké stáje Mapei Merida Kaňkovský na jedničku. V juniorské kategorii ovládli týmovou i individuální soutěž prestižního závodu Regionem Orlicka. Úspěch se dostavil i Českém poháru, který závodníci z Hané vyhráli mezi juniory i kadety. Medailová radost pak nechyběla ani na republikovém šampionátu v časovce družstev, kde byli kadeti první a junioři brali bronz.

Třetí zápis v listině 37 celkových vítězů závodu Regionem Orlicka má po letošním ročníku tým Mapei Merida Kaňkovský z Olomouce. V roce 2016 vyhrál Jakub Otruba, o čtyři roky později Pavel Bittner a letos se radoval z individuálního triumfu Štěpán Zahálka. 37. ročník prestižního mládežnického klání navíc junioři z Hané vyhráli i v týmovém hodnocení.

„V závodě jsme táhli za jeden provaz, opravdu to neberu jako frázi, protože co kluci dokázali v mezinárodní konkurenci mě opravdu naplnilo hrdostí na jejich výkonnost,“ komentoval trenér a manažer v jedné osobě Jiří Kaňkovský. Pod jeho vedením bojoval s mezinárodní konkurencí tým ve složení Jan Podařil, Štěpán Zahálka, Jan Zapletal, Lukáš Sedlák, Adam Hrdlička, Matěj Piták, Marek Rieger, Lukáš Raška a Ondřej Procházka.

Na přelomu srpna a září vrcholil Český pohár – Brilon Cup. V Ostravě bez účasti reprezentantů získal bronz Ondřej Procházka. Ve Vysokém Mýtě pak dojeli do cíle společně vítězný junior Jan Bittner s druhým Štěpánem Zahálkou, čtvrtý skončil Jan Podařil. V kadetech vybojoval stříbro Raška a bronz Jakub Tesařík.

Trojnásobný zlatý triumf. Vodní slalomářka Klára Kneblová zvládla boj s bolestí i světovou konkurencí

Výjimečný počin v podobě zisku pěti medailí z mistrovství světa ve vodním slalomu se podařil olomoucké kajakářce Kláře Kneblové. Talentovaná závodnice z hanáckého veleúspěšného sportovního klanu přitom rozhodně nemířila na šampionát v Polsku v...

V celkové klasifikaci dlouhodobé soutěže se na prvních dvou příčkách vyjímají talenti z Hané – Štěpán Zahálka a Jan Bittner, jejich týmový parťák Jan Podařil byl navíc pátý. Junioři vyhráli i v družstvech před Duklou Praha a Roman Kreuziger cycling academy.

V kadetech se i coby takzvaný prvoročák mohl radovat z vítězství Jakub Tesařík, Matěj Piták byl třetí a Lukáš Raška pátý. Celkově olomoucký tým vyhrál před Jaroslav Kulhavý Cycling Team a Kyjovem. Zahálka s Tesaříkem vyhráli navíc také Carla Kriterijní ligu 2023.

Litovel má nový skatepark. Je jedním z top v celé republice, míní vedení asociace

V Litovli na Olomoucku zkolaudovali nový skatepark. Stavební práce zahájili pracovníci letos na jaře a součástí volnočasového areálu je i takzvaný pumptrack. Skatepark by měl výrazně pomoct popularizaci jízdy na skateboardu. Otevření areálu...

„Jsem moc rád, že jsme obhájili vítězství v Českém poháru v jednotlivcích a v týmech, tedy kromě kadetů, ti byli loni druzí. Letos musím pochválit juniory za špičkovou spolupráci v mančaftu. Mým přáním bylo, aby jezdili týmově, kompaktně, což kluci splnili, už fakt jezdili jako chlapi,“ zhodnotil skvělou juniorskou sezónu Kaňkovský. Kadetům se také dařilo, přesto tam vzhledem k věku vidí trenér Kaňkovský ještě rezervy. „S přestupem do juniorů se to zase posune výkonnostně i takticky dál, o tom jsem přesvědčen. Kluci jezdí delší dobu pospolu, také výborně spolupracují, těším se na další práci s nimi,“ dodal Kaňkovský.

Junioři Štěpán Zahálka s Janem Podařilem o víkendu reprezentovali Českou republiku také na Mistroství Evropy v silniční cyklistice v nizozemském Drenthe.

Mapei Merida Kaňkovský bude po skvělém finále závodního ročníku pomalu zahajovat přípravy na další sezonu. „V juniorech i kadetech opět chceme týmy pokládat tak, aby zůstala návaznost z minulých let, fungovala týmová a vítězná chemie tohoto kolektivu. Jsme rádi, že nám zůstali věrní sponzoři, v dnešní těžké době si toho moc vážíme. Děkujeme také fanouškům a rodičům za podporu, protože sezóna byla dlouhá a byly tam i pády, psychické a i fyzické, ale dokázali jsme se poučit a vytěžili z tohoto roku maximum a úspěchy přišly. Vše se odráží i v dalších kariérách kluků. Nejlepší junioři budou pokračovat v nejlepších dospělých týmech České republiky, což je pro nás vynikající vizitka,“ uzavřel Jiří Kaňkovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Brychta, FB Mapei Merida Kaňkovský

Štítky Sport, cyklistika, mládež, Mapei Merida Kaňkovský, Olomouc, mistrovství ČR, Český pohár, Regionem Orlicka, medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí cyklisté z Hané zakončili sezonu cennými tituly. Jsem hrdý na jejich výkonost, těší trenéra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.