Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Obyvatelé Olomouce si oddechnou. Město dokončilo opravy dvou cest

Stavební práce v Holici a Neředíně jsou u konce. Opravená je silnice na Návsi Svobody a městské autobusy se dočkaly tří nových zálivů a zastávek. V Neředínské ulici přibyla část chodníku a nový ostrůvek zeleně.

Opravy v Holici za 3,5 milionu

"Podařilo se nám dokončit opravu další části místní komunikace v délce více než tři čtvrtě kilometru. Silnice na Návsi Svobody už nebyla v dobrém stavu a tato oprava navíc dobře navázala na první etapu, kterou jsme tady dělali v minulém roce,“ objasnil náměstek pro dopravu a investice Martin Major (ODS). Komunikace má nový asfaltový koberec a tři nové zálivy, které kryjí žulové kostky. Celkové náklady na opravu včetně frézování se vyšplhaly na 3,5 milionu korun.

"Bylo to pro nás náročné období, kdy jsme měli v této lokalitě omezenou dopravu a jen po dohodě s pracovníky stavby opravovaným úsekem projížděla vozidla zásobování, pošty a technických služeb,“ připomněl předseda Komise městské části Holice František Ryšánek

S opravou silnice šla ruku v ruce i stavba potřebného chodníku podél Keplerovy ulice. "Díky novému propojovacímu chodníku tak vznikla ucelená bezbariérová trasa pro pěší v úseku od křižovatky ulic Keplerova a Partyzánská,“ upozornil náměstek Major.

Opravená je i silnice v Neředínské ulici

Nerovnostem, výmolům a prasklinám v Neředínské ulici odzvonilo. Opravy místní silnice byly dokončeny. K nové části chodníku přibyl i ostrůvek zeleně. "Zahradníci se tady chystají na podzimní výsadbu keřů,“ doplnil náměstek Major.

Opravená silnice má téměř sto padesát metrů. "Opravená komunikace má nový asfaltový povrch a je obousměrná s šířkou jízdního pruhu tři a půl metru. Současně s tím jsme stavebně upravili i napojení této ulice, čímž vznikl nový ostrůvek zeleně, a předláždili chodník po levé straně ulice,“ popsal náměstek. Ostrůvek vznikl zaslepením původního odbočujícího ramene silnice v Neředínské ulici.

Opravená část navazuje na probíhající stavbu a úpravy křižovatky třída Míru-Neředínská. Ta má byt hotová letos v listopadu.

Kvůli nepovedenému vodopádu se pohádala už i koalice na radnici v Olomouci

Obnova historického vodopádu v Bezručových sadech v Olomouci už vzbudila kritiku obyvatel, opozice a odborníků. Nyní se kvůli nepovedené investici pohádali i představitelé stran ve vedení města. Spuštění vodopádu navíc nabralo zpoždění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky uzavírka, stavba, oprava, silnice, Olomouc, chodník, Holice, Martin Major, Náves Svobody, Neředín, ODS, František Ryšánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Olomouce si oddechnou. Město dokončilo opravy dvou cest  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.