Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Tele, které uteklo výzkumníkům, pobíhalo po Šumperku

Na netradičního účastníka silničního provozu narazili v pondělí řidiči na silnici z Rapotína do Šumperka. Vyhýbali se tam teleti, které uteklo chovatelům při přepravě na pastvu. Po sedmikilometrové túře dorazilo zvíře až k vlakovému nádraží v Šumperku. V jedné z ulic jej nakonec odborníci zastavili uspávací střelou, řekla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. V Šumperku je to letos již podruhé, co v tamních ulicích pobíhala velká zvířata. V lednu to bylo skoro dvacetičlenné stádo koní.

Na pobíhající tele na silnici mezi Rapotínem a Šumperkem upozornili policisty projíždějící řidiči. „Teleti patřícímu rapotínskému Výzkumnému ústavu pro chov skotu se podařilo utéci při přepravě na pastvinu. Během vykládky se tele vydalo z Rapotína až do Šumperka, prošlo kolem vlakového nádraží a dále pokračovalo až na ulici Uničovskou," popsala mluvčí.

V Uničovské ulici se zástupcům výzkumného ústavu, kteří trasu telete celou dobu mapovali, podařilo zvíře narkotizační foukačkou uspat a přepravit zpátky do výběhu. „V souvislosti s pohybem zvířete nedošlo k žádné dopravní nehodě ani škodě na majetku," dodala mluvčí.

Obyvatele Šumperka zase v lednu překvapilo v ulicích na okraji města skoro dvacetičlenné stádo koní. Zvířata se vydala do města z nedalekých pastvin na Bludovečku, kde využila technické závady na ohradníku. Koně se v Šumperku pohybovali v okolí krematoria a nemocnice, policistům se je podařilo bez újmy nasměrovat zpět na pastviny.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, příroda, kuriozity, Šumperk, Rapotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tele, které uteklo výzkumníkům, pobíhalo po Šumperku  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.