Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Senior srazil cyklistku. Po nehodě ji odvezl do nemocnice

Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 po druhé hodině odpolední došlo v křižovatce ulic Průmyslové a Vrahovické v Prostějově ke střetu Škody Fabie s cyklistkou. Šestašedesátiletý řidič Fabie při jízdě z Průmyslové ulice směrem k Vrahovicím v křižovatce nedal přednost cyklistce, která jela po hlavní silnici směrem od centra města a došlo k nehodě.

„Žena po nárazu do levého předního blatníku vozidla upadla na komunikaci. Při tom utrpěla zranění, se kterým ji řidič Fabie převezl do prostějovské nemocnice k ošetření. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 1 tisíc korun. Alkohol u obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," popsal průběh nehody policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté radí:

  • V zimním období je často zhoršená viditelnost (kratší den, povětrnostní podmínky), a proto by měli být účastníci provozu velice obezřetní.
  • Dbát zvýšené opatrnosti by však měli také nemotorizovaní účastníci silničního provozu (cyklisti, chodci). Mohou tím zabránit dopravní nehodě, přestože by jejím viníkem byl jiný řidič.
  • Chodci a cyklisté jsou pochopitelně zranitelnější, a proto je také v jejich zájmu nehodám předcházet. Proto doporučujeme zvýšit svou viditelnost užitím vhodného osvětlení a reflexních doplňků a dbát opatrnosti i za řidiče motoristy.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky senior, cyklistka, zranění, Prostějov, cyklista, havárie, Škoda Fabia, Vrahovice, dopravní nehoda, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., František Kořínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior srazil cyklistku. Po nehodě ji odvezl do nemocnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.