Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Prostějov bude hledat úspory pro provoz městských autobusů. Analýza MHD vyjde na čtvrt milionu

Analýzu spojů a návrh vylepšení modelu fungování městské hromadné dopravy si nechá zpracovat prostějovská radnice. Důvodem jsou rostoucí náklady na provoz linkových autobusů, město by chtělo v této oblasti snížit výdaje až o deset procent.

Prostějovská radnice chce kvůli rostoucím nákladům na provoz linkových autobusů od příštího roku zefektivnit městskou hromadnou dopravu. Zadala si zpracování analýzy MHD a návrhu úsporných opatření. Projekt pro radnici do konce letošního září zpracuje ostravská firma AVP Vladimír Návrat, zakázka má hodnotu 245 tisíc korun.

Prostějovští radní podle náměstkyně primátora Aleny Raškové (ČSSD) připravují pro současný dopravní model městské hromadné dopravy změnu. "Jde nám o její zefektivnění ve srovnání se současným stavem a také o návrh úpravy dopravního řešení, tedy jízdních řádů, vedoucí ke snížení nákladů na její provoz o pět až deset procent," informovala Rašková.

Objednaná dokumentace bude obsahovat technicko-ekonomickou analýzu provozu MHD v Prostějově, analýzu frekvence cestujících, hodnocení poměru přepravní nabídky a poptávky, redukci spojů v přepravních špičkách a v běžném dni, návrh úprav tarifního a odbavovacího systému a ekonomické vyhodnocení.

Provoz 15 autobusových linek MHD v Prostějově zajišťuje společnost FTL – First Transport Lines. Radnice v letošním rozpočtu na provoz MHD vyčlenila 35 milionů korun.

Prostějov odložil změnu územního plánu. Lidé se bouřili proti možnosti stavět blízko lesoparku

Varianta pátého územního plánu v Prostějově se odkládá. Na mimořádném jednání zastupitelstva pro tento krok hlasovalo všech 31 přítomných zastupitelů. Nová podoba důležité koncepce pro rozvoj města se stala terčem kritiky kvůli pozemkům u...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Prostějova

Štítky Doprava, autobusy, MHD, Prostějov, FTL, analýza, Olomoucký kraj, městská hromadná doprava, radnice, Alena Rašková, Vladimír Návrat, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov bude hledat úspory pro provoz městských autobusů. Analýza MHD vyjde na čtvrt milionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.