Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Uzavírka v olomoucké Zikově ulici. Neprojedou tramvaje ani autobusy

Víkendová uzavírka v Zikově ulici v Olomouci výrazně ovlivní provoz veřejné dopravy. Kvůli stavebním pracím neprojedou autobusy ani tramvaje. Ty pojedou podle výlukových jízdních řádů.

Silničáři kvůli pracím na vozovce uzavřou Zikovu ulici v Olomouci. Práce by měly proběhnout během soboty 12. a neděle 13. srpna. „Uzavírka komunikace ovlivní provoz tramvajových linek číslo tři a pět a autobusových linek číslo 16 a X17,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. Městská veřejná doprava pojede podle výlukových jízdních řádů, které jsou dostupné jak na zastávkových označnících, tak online.

Linky s čísly tři a pět všemi spoji ukončí jízdu na zastávce Trnkova, přičemž zastávky Zikova, Rožňavská a U Kapličky zůstanou během uzavírky bez obsluhy. V průběhu víkendu nebude dopravní podnik vypravovat náhradní autobusovou dopravu.

TIP NA VÍKEND: Do Olomouce se sjedou legendární Bobiny, cestující se svezou zvláštními vlaky

V depozitáři ČD Muzea v Olomouci se v sobotu bude konat sraz legendárních elektrických lokomotiv Bobin. Akce připomene 70. výročí od vyrobení první z nich, na programu je bohatý doprovodný program včetně jízd zvláštních vlaků.

„Linka č. 16 bude ve směru na Nové Sady vedena mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Rybářského stavu po objízdné trase ulicemi Schweitzerova, Velkomoravská a Rooseveltova,“ navázala mluvčí. Sýkorová dále uvedla, že na po objízdné trase bude obsluhovat zastávky Zenit a Trnkova, zatímco zastávky Povel, škola, Rožňavská a Zikova ve směru na Nové Sady zůstanou rovněž bez obsluhy. „V opačném směru bude linka vedena beze změny,“ navázala.

„Linka č. X17 bude ve směru na zastávku U Kapličky vedena mezi zastávkami Nemilany a U Kapličky po objízdné trase ulicemi Povelská – Lidická – sil. II/435 – Dolní Novosadská – Střední Novosadská – Rooseveltova – Velkomoravská – Schweitzerova,“ vysvětlila mluvčí. Doplnila, že linka bude obsluhovat zastávku Trnkova ve směru na Velkomoravskou. Zastávka Zikova zůstane bez obsluhy.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky Doprava, MHD, uzavírka, Zikova, městská hromadná doprava, DPMO, dopravní podnik města Olomouce, autobusy, tramvaje, silničáři, práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka v olomoucké Zikově ulici. Neprojedou tramvaje ani autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.