Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Přerované si oblíbili sdílená kola. Mají druhý nejvyšší počet výpůjček v republice

Sdílená doprava je jednou z cest, jak se snadno a šetrně k přírodě dopravovat po městě. Přerovská radnice spustila službu sdílených kol na začátku července. Na enormní zájem o službu reaguje provozovatel tím, že přidá nová stanoviště.

Už v únoru avizovalo vedení Přerova zavedení rychlé a ekologické sdílené dopravy, službu ve městě zajišťuje společnost nextbike. Pro zájemce o bicykly nejdříve připravil provozovatel 40 stanovišť, kde bylo možné si půjčit jedno z celkem 140 kol, přičemž samotnou službu spustili spolu se začátkem prázdnin v červenci. Nyní radnice hlásí úspěch sdílené dopravy.

Monitor zčernal a úspory byly pryč. Senior na Olomoucku se stal obětí podvodu

Další obětí internetového podvodu se stal senior z obce na Olomoucku. Ten uvěřil podvodnému investování do akcií. Místo přivýdělku mu ale podvodníci ovládli počítač a přišel o statisíce.

Během prvního prázdninového měsíce proběhlo v červenci téměř třináct tisíc výpůjček. V srpnu se jejich počet zvýšil zhruba o dvě třetiny na 21 350. Získali tak druhé místo v počtu výpůjček v České republice. „V Přerově je téměř pět tisíc zaregistrovaných uživatelů, kteří už našlapali přes 50 tisíc kilometrů,“ konstatovala na webu města mluvčí radnice Lenka Chalupová„Osobně z toho mám opravdu velkou radost. I nadále se snažíme odchytat různé mouchy, přece jen je to u nás novinka,“ navázal náměstek primátora Tomáš Navrátil (ANO).

Nové zastávky sdílených kol:
OC Galerie u bočního vchodu z ulice Šířava
U prodejny Billa
Sokolovna
Technické služby Na Hrázi
Lokotka

V současné době je po Přerově možné vypůjčit si kolo celkem na 51 stanovištích. Podle náměstka přibude dalších pět. „Rozhodli jsme se o rozšíření o pět nových stanic, úprava by měla proběhnout v nejbližších dnech,“ uvedl Navrátil. Podle smlouvy by měla radnice platit provozovateli 17,88 korun za jízdu. Prvních 15 minut jízdy je tak pro Přerovany zdarma

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Statutární město Přerov

Štítky Sdílená doprava, kola, nextbike, úspěch, oblíbenost, Přerov, Přerovsko, radnice, zastávky, výpůjčka kol, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerované si oblíbili sdílená kola. Mají druhý nejvyšší počet výpůjček v republice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.