Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

České dráhy po jednání s krajem přidají vagóny do souprav mezi Zábřehem a Jeseníkem

Větší komfort má přinést navýšení počtu vagónů ve vlakových soupravách na trase mezi Zábřehem a Jeseníkem. Na zařazení více vozů se dohodli zástupci Olomouckého kraje a Českých drah. Změna bude v platnosti od nového jízdního řádu, který se pojí s datem 10. prosince.

Dohodnutá změna na trati ze Zábřehu do Jeseníku bude od platit od 10. prosince, kdy v Česku vstoupí v platnost nové jízdní řády vlaků. „Každá souprava spěšného vlaku bude mít nejméně tři vagony, v některých případech rovnou pět. Posílení o jeden vůz navíc se bude týkat všech spěšných spojů na trati Zábřeh - Jeseník a zpět,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS)

První RegioPanter vyrobený v Šumperku vyrazí na železnice v Olomouckém kraji

Celkem sedm moderních elektrických vlaků typu RegioPanter může sloužit na tratích v Olomouckém kraji. Mezi nimi je nově i první souprava vyrobená v šumperském závodě Škoda. Dohromady zbývá do regionu doručit dvacet třívozových jednotek, České...

Přidání jednoho vagonu ke každému spěšnému spoji mezi Zábřehem a Jeseníkem se podle Záchy výrazně projeví na kapacitě obsluhované trati. Třívozová souprava nabídne 240 míst k sezení a přepraví 18 jízdních kol, což je o třetinu více než dosud. Maximálně může jeden spoj obsluhovat pět vagonů. S výrazným rozšířením souprav počítá dopravce zejména ve víkendových spojích v průběhu letní sezony od května do srpna.

Vítáte rozšíření kapacity vlakových souprav mezi Zábřehem a Jeseníkem?

Celkem hlasovalo96 čtenářů

Železniční trať ze Zábřehu do Jeseníku protíná horské okresy Šumperk a Jeseník, které jsou oblíbenou turistickou oblastí. „Posílení spěšných vlaků mezi Zábřehem a Jeseníkem je skvělou zprávou pro všechny lidi, kteří mezi těmito městy cestují. A nejde o jedinou novinku, která se na železnici v Olomouckém kraji odehrává. Na koleje teď vyrazily další moderní vlakové soupravy RegioPanter. Každá z nich má klimatizaci i wi-fi síť,“ vyzdvihl Zácha.

Olomoucký kraj dotuje železniční a autobusovou dopravu na svém území. Loni dostal Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje na zajištění dopravní obslužnosti od krajské samosprávy příspěvek 1,532 miliardy korun a od měst a obcí dalších 181 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky Doprava, železnice, vlak, spěšný vlak, jízdní řád, zvýšení kapacity, změna, přidání vagónů, Zábřeh, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy po jednání s krajem přidají vagóny do souprav mezi Zábřehem a Jeseníkem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.