Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Třicet kontrol, třicet přestupků. Policisté si posvítili na řidiče na dálnicích v Olomouckém kraji

Na chování řidičů na dálnicích D1, D35 a D46 se zaměřili při dopravně-bezpečnostní akci policisté v Olomouckém kraji. Během kontrol zastavili muži zákona třicet řidičů, na místě udělili pokuty za dvacet tisíc korun.

Přerov zatarasil místo tragické nehody. Chodci musí přes čtyřproudou silnici jinudy

Provizorní betonové zábrany zahradily hojně využívané místo pro překonávání rušné silnice I. třídy v Přerově. Minulý týden zde došlo k dopravní nehodě, při které zemřela jedenadvacetiletá žena. Tragická událost se stala přibližně půl roku po...

Dopravní policie v Olomouckém kraji v úterý zintenzivnili kontroly na dálnicích D1, D35 a D46. „Policisté sledovali zejména chování řidičů za volantem. Zdali se plně věnují řízení, jedou ve správném jízdním pruhu, zdali používají bezpečnostní pásy nebo jestli netelefonují za jízdy,“ komentoval zaměření dopravně-bezpečnostní akce krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Častým prohřeškem byla zejména jízda bez připoutání bezpečnostním pásem, přestupek řešili policisté u šestnácti řidičů. „Policisté během akce zastavili tři desítky vozidel a zjistili třicet přestupků. Na pokutách na místě vybrali dvacet tisíc korun. Tři řidiči za jízdy telefonovali a tři nesprávně užili levého jízdního pruhu na dálnici. Další řidiči překročili rychlost nebo jeli po dálnici bez zaplacené dálniční známky,“ doplnil mluvčí Hejtman.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, přestupek, dálnice, Olomoucký kraj, policie, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet kontrol, třicet přestupků. Policisté si posvítili na řidiče na dálnicích v Olomouckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.