Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Parkování na Svatém Kopečku je levnější. Olomoučané, kteří sem jezdí na výlety, nezaplatí majlant

Parkování na Svatém Kopečku u Olomouce, kam řada Olomoučanů jezdí na výlety nebo procházky, je od ledna levnější. Na vyhledávaných lokalitách v Radíkovské nebo U Macků řidiči mimo sezonu nezaplatí nic nebo jen dvacet korun, připravit si však musí bankovní kartu.

Překvapení v teráriu. Prvním přírůstkem v Zoo Olomouc je letos obří kobylka z Nové Guineje

První rozšíření populace Zoo Olomouc zajistily v letošním roce zástupci hmyzí říše – kobylky Siliquofera grandis. Ty patří mezi největší na světě a původně pocházejí z Nové Guineje. Rok 2023 naopak symbolicky z pohledu narozených mláďat uzavřela...

O nových cenách rozhodli radní města Olomouce. "V olomoucké zoo byl před nedávnem spuštěn nový parkovací systém, jehož náklady si vyžádaly investici patnáct milionů korun, investorem bylo město Olomouc. Na čtrnácti digitálních cedulích, první je už na kruhovém objezdu v Samotiškách, je bude monitoring kapacitní obsazenosti celkem pěti parkovišť," potvrdila mluvčí zoo Iveta Gronská.

Zatímco dříve museli motoristé v Radíkovské zaplatit čtyřicet korun za hodinu, nyní je to mimo sezonu od listopadu do února zdarma a v sezoně rovněž čtyřicet korun na hodinu, maximálně však sto korun za den. U Macků je to pak mimo sezonu dvacet a v sezonu čtyřicet korun za den. Parkovné se platí od 8:00 do 18:00.

Na ostatních parkovištích na Svatém Kopečku U zoo, U Fojství a U Ovčačky jsou ceny šedesát korun za den mimo sezonu a sto korun za den v sezoně.

"Parkovné se platí na automatické pokladně před výjezdem a je možné ho hradit hotově nebo kartou. U Macků se parkovné platí ihned po zaparkování v parkomatu po zadání SPZ automobilu a je možné ho hradit hotově nebo kartou. Na parkovišti Radíkovská je parkovné možné hradit pouze kartou," dodala mluvčí zoo.

ANKETA: Je cena parkování na Svatém Kopečku rozumná?

Celkem hlasovalo204 čtenářů

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Olomouc

Štítky parkování, cena, Svatý Kopeček, Olomouc, město, radnice, rada, výlet, Samotišky

ANKETA: Parkování na Svatém Kopečku je levnější. Olomoučané, kteří sem jezdí na výlety, nezaplatí majlant  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.