Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Stavbaři opravili frekventovanou Okružní ulici v Olomouci o dva týdny dřív. Už tudy jezdí auta

S dvoutýdenním předstihem dokončili stavbaři opravy poslední části frekventované Okružní ulice v Olomouci. Komunikace byla díky tomu na konci minulého týdne zprovozněna a řidiči už v této části Olomouce nemusí využívat objízdnou trasu.

Rekonstrukce posledního úseku Okružní ulice byla zahájena letos v dubnu a vyžádala si investici 16,5 milionu korun. Kvůli opravě byla tato důležitá komunikace od dubna uzavřena.

"Opravou tentokrát prošlo téměř 600 metrů komunikace. Stavbaři částečně předláždili chodníky. V místech pro přecházení přibyly kvůli bezpečnosti středové dělicí ostrůvky. Dvě nové autobusové zastávky, které na Okružní při rekonstrukci vznikly, budou v provozu od 1. září a bude je obsluhovat linka číslo 26," uvedla Jana Doleželová z tiskového oddělení radnice.

Postupná oprava Okružní ulice byla zahájena v roce 2021, kdy byl opraven úsek od třídy Míru po odbočení do Dělnické ulice. Tato první etapa stála 7,5 milionu korun. Předloni na jaře přišel na řadu úsek od Hraniční ulice po Hněvotínskou, jehož oprava si vyžádala 11 milionů korun. Loni byla bezmála za osm milionů korun opravena navazující část od okružní křižovatky s Hněvotínskou ulicí téměř po odbočku do Jílové ulice. Letos pak stavbaři opravili zbývající část Okružní ulice.

Dělníci v Olomouci opravili jen půlku ulice. Kvůli plynu, celkovou rekonstrukci město teprve chystá

Velkou pozornost Olomoučanů nyní budí Kosinova ulice a nábřeží Přemyslovců, kde dělníci udělali nový asfalt pouze na polovině vozovky. Zbylá část zůstala v desolátním stavu. Radnice vysvětluje, že šlo o výměnu plynovodu, kdy se výkopy musí...

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky Olomouc, oprava, Okružní, termín, rekonstrukce, stavba, silnice, radnice, provoz, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbaři opravili frekventovanou Okružní ulici v Olomouci o dva týdny dřív. Už tudy jezdí auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.