Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Tragická nehoda cyklisty u Olomouce, senior bez přilby zemřel po srážce s autem. Policie hledá svědky

Policie hledá svědky tragické dopravní nehody, po které na začátku září zemřel devětasedmdesátiletý cyklista. Jel na kole od ulice Dolní novosadská k ulici Šlechtitelů a začal odbočovat vlevo. Vjel do cesty dodávce, která ho srazila. Senior v neměl přilbu, zemřel po pár dnech v nemocnici.

Nehoda se stala v pondělí 2. září krátce po jedenácté hodině dopoledne na silnici II. třídy č. 570 u Olomouce.

"Devětasedmdesátiletý cyklista jel na trekovém kole od ulice Dolní novosadská k ulici Šlechtitelů a náhle započal odbočovat vlevo. Přitom vjel do jízdní dráhy dodávkového vozidla značky Iveco Daily. Jednapadesátiletý řidič se snažil střetu zabránit, strhl řízení vlevo a vjel do protisměru. Při úhybném manévru došlo ke střetu pravou přední částí vozidla s cyklistou bez přilby. Cyklista upadl a se zraněním hlavy byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," popsal nehodu mluvčí policie Libor Hejtman.

Senior po pár dnech v nemocnici na následky zranění zemřel. U řidiče dodávky policie provedla dechovou, pod vlivem alkoholu nebyl.

"V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří nehodu viděli, aby se přihlásili na linku 158 nebo osobně či telefonicky kontaktovali přímo policisty dopravního inspektorátu Olomouc na Třídě Kosmonautů, telefon 974 766 251," vyzval mluvčí policie Hejtman.

Havárie těžké soupravy naložené řepou zkomplikovala ve středu nad ránem provoz v obou směrech na dálnici D35 poblíž Olomouce. Na dálničním obchvatu na úrovni Nemilan se vozidlo po nárazu převrátilo a náklad se vysypal na rušnou silnici. Vážně...

Ohodnoť článek

Foto poskytla Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, senior, smrt, cyklista, dodávka, srážka, Olomouc, policie, Iveco Daily, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda cyklisty u Olomouce, senior bez přilby zemřel po srážce s autem. Policie hledá svědky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.