Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Šumperk přivítá asistenta Freddieho Mercuryho nebo Michala Pavlíčka

Řadu velkých jmen i klubovou atmosféru letos nabídne svým návštěvníkům Dům kultury v Šumperku, kde se odehrává například mezinárodní festival Blues Alive. Počítá například s vystoupením asistenta frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho, Peterem Freestonem, do města zavítá také Michal Pavlíček nebo skupina Jelen.

"Dramaturgický plán na příští rok jsme se rozhodli nazvat Naše malé světy. Tato koncepce a pojetí našeho kulturního roku má za úkol nabídnout prostor pro kulturní a společenské vyžití i skupinám lidí, kteří by třeba běžně do našeho kulturáku nezavítali," uvedl dramaturg Ondřej Procházka.

V lednu do Šumperka zavítá Peter Freestone, který zavzpomíná na frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho jak v osobních, tak v profesních rovinách, které psaly hudební historii. Jeho vystoupení budou doprovázet akustické verze písní právě od kapely Queen.

"Peter Freestone je muž, který se z úspěšné kariéry garderobiéra Královského baletu v Londýně vypracoval k 12 letům ve službě u jedné z největších legend světové hudební scény. S Mercurym zažil šťastné i tragické momenty. Od prvních šňůr po USA přes legendární charitativní koncert Live Aid v londýnském Wembley až po tragický konec jednoho z největších entertainerů všech dob," doplnil Procházka.

V Šumperku znělo blues navzdory covidu. Zahrál i bubeník Boba Dylana

Špičkový bluesový festival Blues Alive, který o víkendu skončil v Šumperku, dokázali pořadatelé uspořádat i navzdory sílící epidemii koronaviru. Na největší středoevropské přehlídce svého druhu vystoupily americké i evropské hvězdy a provázela ji...

Pokračovat bude tradiční festival Špek

V dramaturgickém plánu, které šumperský kulturní dům částečně odhalil, nechybí například také koncert Michala Pavlíčka nebo skupiny Jelen. "Důležitou součástí budou i dva komornější projekty nazvané klub Foyer a klub Gemini," doplnila mluvčí domu Michaela Horáková.

Klub Foyer bude mít postupně za úkol budovat malou scénu pro klubové pořady. Diváci se tam v budoucnu budou moci těšit na stand-up vystoupení nebo na drobné koncertní produkce. Klub Gemini, který své útočiště nalezne v šumperském G-klubu, se zase soustředí na besedy a přednášky o životním stylu, zavítá do něj například kardiochirurg Jan Pirk.

Hudební fanoušci se budou moci příští rok těšit i na pokračování tradičního festivalu Špek, který se loni v souvislosti s koronavirovými opatřeními přeměnil na Špek na vzduchu. V roce 2022 na tomto festivalu vystoupí například kapely Poletíme, Trocha Klidu, Light & Love a po velkém úspěchu z letošního roku i skupina TH!S s Vojtou Kotkem.

Šumperský Dům kultury chystá po uvolnění opatření tradiční festival Špek

Šumperský Dům kultury chystá festival Špek, který navazuje na předchozí ročníky představující každoročně v Šumperku umělce spjaté s tímto regionem. V reakci na rozvolnění vládních opatření je v plánu například v červnu venkovní koncert s názvem...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dům kultury Šumperk

Štítky Dům kultury, Queen, Pavlíček, Jelen, program, Šumperk, Freddie Mercury, Michal Pavlíček, festival, hudební skupina, Ondřej Procházka, kulturní dům, Královský balet, Vojtěch Kotek, Jan Pirk, Michaela Soleiman pour Hashemi

Šumperk přivítá asistenta Freddieho Mercuryho nebo Michala Pavlíčka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.