Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Divácký zážitek pod širým nebem. Do Přerova míří putovní letní kino

Přerovská radnice oznámila každoroční příjezd putovního letního kina do města. Přerov navíc pořídil v rámci participativního rozpočtu vlastní mobilní kino, které začne promítat v srpnu. Do stále oblíbenějšího letního kina je možné zavítat i v dalších městech Olomouckého kraje. Přinášíme Vám stručný přehled.

Do Přerova zavítá v polovině července každoroční návštěva Kinematografu bratří Čadíků. Během své čtyřdenní návštěvy budou každý večer promítat pro Přerovany jeden z připravených filmů. „V sobotu 15. července se bude hrát pohádka Princ mamánek, v neděli 16. července romantická komedie Střídavka, v pondělí 17. července dobrodružná komedie Buď chlap a v úterý 18. července rovněž komedie Přání k narozeninám,“ uvedla přerovská radnice.

Program platí Kulturní a informační služby města Přerova. Ty podle radnice do promítání investovaly zhruba 50 tisíc korun, přičemž diváci neplatí vstupné.

Páteční večery s hudbou. Centrum Olomouce oživí série koncertů pod sloupem Nejsvětější Trojice

Sérii koncertů si mohou i letos užít lidé přímo na Horním náměstí v centru Olomouce. Páteční večery v průběhu prázdnin nabídnou rozmanité koncertní menu festivalu nazvaného Večerní pohoda u Trojice. Součástí programu bude i oblíbený galavečer...

Stručný přehled letních kin v Olomouckém kraji:

Letní kino Olomouc

Letní kino Olomouc se nachází v centru hanácké metropole v amfiteátru letního kina. Promítací sezóna podle stránek kina probíhá zhruba od května do září a promítací dny jsou úterky, středy, čtvrtky a soboty.

Prostějov

Kino v Prostějově promítá filmy v podobě oblíbeného letního kina v na zámeckém nádvoří každý čtvrtek a pátek od 21 hodin.

Přerov

Krom Kinematografu bratří Čadíků budou mít Přerované i vlastní mobilní letní kino. To si odhlasovali v rámci participativního rozpočtu a bude promítat každou srpnovou středu na Michalově, v Předměstí a v Laguně.

Voda na Poděbradech a na Plumlovské přehradě je v pořádku. Potvrdily to poslední rozbory

Voda na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce a na Plumlovské přehradě u Prostějova je vhodná ke koupání. Poslední rozbory hygieniků potvrdily, že kvalita je na stupni jedna. Další odběry se uskuteční koncem července a začátkem srpna.

Jeseník

V Jeseníku na konci července zavítá, stejně jako do Přerova, Kinematograf bratří Čadíků s obdobným programem. Ten bude promítat v Priessnitzových lázních od 22. do 27. července.

V srpnu zahájí sezónu promítání v jesenických Smetanových sadech ve čtvrtek 10. srpna od 21 hodin. Další dvě promítání mohou zájemci navštívit následující týdny vždy ve čtvrtek, taktéž od 21 hodin.

Šumpersko

Ačkoliv v Šumperku žádné letní kino pro místní obyvatele nepromítá, zájemci mohou na promítání vyrazit například do Loučné nad Desnou nebo Olšan.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divácký zážitek pod širým nebem. Do Přerova míří putovní letní kino  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.